| Filmpunkten

2,81 / 5 84 betyg

» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling - 2012

En forskare upptäcker att Solen börjar uppföra sig märkligt när frekvensen och storleken av dess solfacklor växer och effekten börjar visa sig på Jorden. Han förutspår att detta kommer att få katastrofala effekter som når sin höjdpunkt i år 2012. En handlingsplan sätts igång för att rädda den mänskliga rasen samt så många andra växt och djur arter som möjligt. Men en moraliskt vågspel väger in då vilka är det som ska få lov att bli räddade på domedagen? Dom med pengar eller dom med kunskap?

Regissör

Roland Emmerich

De tre populäraste kommentarerna

Betyg:
När en film om världens undergång inte uppvisar någon som helst skräck, dramatik eller spänning och istället gör parodi av sig själv, har man misslyckats på så många nivåer att det bör vara straffbart. Det mest skrämmande med filmen ifråga är det faktum att filmskapare fortfarande inte lärt sig att fläskiga effekter och en sprickfärdig budget inte kan väga upp hundratals klyschor och genomusel skådespeleri.

Årets sämsta film.

Utan tvekan.

Betyg:
Jag tycker faktiskt att filmen i sin helhet var helt okej även om den fortfarande har många fel. Det första felet den har är att den är alldeles för lik Day After Tomorrow: En forskar upptäcker att jorden är dödligt sjuk, förutspår vad som kommer händer och varnar USA's regering, en hemlig plan sätts i action. Men självklart inträffar katastroffen tidigare än väntat. Den ända riktiga skillnaden mellan filmernas handlig så här långt är att regeringen faktiskt har en plan, även om det är en mycket självisk plan.
Det andra felet som filmen har är att den har för många i-sista-sekunden moment, ett exempel som jag verkligen kommer i håg är när en kapten säger "Om vi inte kan starta motorern i tid kommer vi dö (och vi vet att hjältarna befinnersig på skeppet)".
Men som sagt är filmen ändå helt okej som biounderhållning. Den har grymma effekter och ett bra ljud, men ändå ganska slaskiga skådespelare. Så betyget blir en svag trea..

Betyg:
Nej tack! Jag tycker att den här filmen var alldeles för förutsägbar, satt hela filmen igenom och tänkte "de kommer att klara sig galant i slutet". Jag är dessvärre väldigt svag för end of the world filmer men jag tycker inte att denna var särskilt bra. Den var väldigt ojämn. I vissa stunder hände det så mycket så att man inte alls hängde med medan i andra stunder det inte hände någonting alls.

Så nej jag kan inte ge den här filmen mer än ett godkänt. Effekterna var väldigt bra, de var helt klart värda pengarna, men allt som allt så var filmen inte särskilt bra. Kommer nog inte att se den igen, dvs om den inte går på tv.

Senaste kommentarerna

Betyg:
Vilken skit. Och cilka förväntningar jag hade. Med de skådespelarna och med den grunden? Vad kunde gå fel? Ja, jo, allt. Det finns inget inovativt och nytänkande i filmen. Om och om är det samma sak. Är precis som vilken Hollywood undergångs film som helst (eller sämre eftersom jag oftast tycker om undergångs filmer). Där slösade jag bort 100 kr och två timmar av mitt liv.

Betyg:
En mycket spännande film och händelserik film..

Betyg:
Oj oj oj vad jag hade sett framemot denna film. Jag trodde att detta kommer bli en av de största och bästa filmerna... Men gud hade jag fel!! Visst det var riktigt coola scener och coola effekter men det var inte mycke mer än så. Mycke besviken blev jag.

Betyg:
Svår film att betygsätta enligt mig. Jäkligt bra scener och väldigt underhållande men håller med tidigare inlägg - tunt manus, för lite handling, känns som att det mest fokuseras på allt det hemska som sker. Fast det är ju faktiskt "kul" att se.. Tänkte ofta "Wow" och "jäklar", så ganska imponerande film ändå!

[1] 2 3 4 5 >