Alice i Underlandet(2010)Originaltitel: Alice in Wonderland Ursprungsland: USA Handling - Alice i Underlandet17-åriga Alice är med på ett viktorianskt party där hon inser att hon är på väg att bli bortgift till någon av de hundratals struntförnäma societetsmänniskorna. Hon springer iväg i rena förskräckelsen och följer efter en vit kanin in i ett hål och hamnar slutligen i Underlandet, en plats hon besökte tio år tidigare, men som hon har glömt.Den populäraste kommentarenBetyg:
Burtons hattmakare är en blek historia.
Men det var egentligen ganska väntat. Blek och hårt sminkat fangirl-material. Trailerna skvallrade inte direkt om något spektakulärt och majoriteten såg ut att vara helt dränkt i rätt själlösa datoranimerade versioner av Lewis Carrols klassiska nonsens-litteratur. Jag fick precis det jag fasade och jag frågar mig hur hårt Disney-kopplet egentligen var runt Burtons hals. För filmen saknar den där fina svärtan som präglade hans tidigare och den surrealistiska sagan känns ju på förhand väldigt trygg i Burtons händer, eller? Johnny Depp ser ut som en zombiefierad Carrot Head, är precis lika taffligt excentrisk som tidigare och Underlandet är mer plastigt än just wonderful. Och ärligt talat är jag inte heller särskilt förtjust i den uppiffade designen hos resten av karaktärerna eller miljöerna. Det hela ser ut som, typ, Narnia möter Godisland Deluxe. I 3D. Och var inte regissörens intention att "kötta till" nonsens-sagan? För allt är en enda stor, oengagerande röra. Och inte på det sköna nonsens-sättet som i berättelserna, utan på ett plan som bara känns forcerat och emellanåt rätt ointressant att följa. Alice återvänder till Underlandet 19 år gammal och har i princip glömt alla LSD-födda figurer. En profetia om att hon skall slakta Jabberwocky. Hattmakaren och resten av gänget planerar revolution mot den skoningslösa Röda Drottningen. Sistnämnda funkar, men det är sällan som den delen glimtar till. Resten... mjäh. Mycket potential, men allt går förlorat i en översvämning av typisk blockbuster-menlöshet. Jag önskar mig en mer vågad och inte lika Disney-präglad saga. Det enda som saknas är en klämmig pop-låt som smälter samman med den bleka ytan. Nämen ser man på, är det Avril Lavigne som sjunger filmens theme... Senaste kommentarernaBetyg:
3D:n var en besbikelse, men annars var filmen mycket bra. Johnny Depp gör, som alltid, ett bra jobb!
Betyg:
sagan om den sjuåriga flickan Alice och hennes färd genom underlandet känner de flesta till(mycket på grund av en tidigare Disney version) och den här så kallade uppföljaren är igentligen samma berättelse omgjord i Tim Burton stuk. den tonåriga Alice Kingsley får för andra gången i sitt liv syn på den föga stresstålige kanin som återigen för henne till underlandet. där träffar hon alla de galna karktärerna som vi känner igen från tidigare.
jag har aldrig riktigt gillat Tim Burton men jag måste medge att underlandet passade honom som handen i handsken. aldrig tidigare har paret Burton och Depp haft så många knasiga personer att leka med. överraskande nog så har Burton tånat ner lite av knasigheten och det var klokt gjort. det blir lättare att känna med karktärerna om de är lite mer " down to earth". filmen är full av humor och den röda drottningen helt underbar när hon rent reflexmäsigt vill hugga huvudet av sina nära och kära. det här är en känslosam, rolig och fortfarande knasig resa genom underlandet som jag gärna gör om, kanske bör nämna att jag aldrig tyckte om den tecknade Disney filmen. Betyg:
En stor besvikelse. Ingen Burton-känsla överhuvudtaget, utan det ligger en tjockt äckellager av Hollywood över hela filmen. Fast vad var egentligen att vänta med Disney som producent? Sorgligt.
För Tim Burton har ju alla element; En eminent skara av skådespelare, där några sticker ut lite extra. Mia Wasikowska är mycket bra som Alice, men bäst är inte oväntat Helena Bonham-Carter medan Johnny Depp inte får till det och Anne Hathaway bara ser borta ut. Dessutom är miljöerna helt fantastiska och man tycker att Lewis Carrolls flumvärld borde vara helt perfekt för Burton. Men icke sade nicke. Tyvärr. "Alice i Underlandet" är förvånande förutsägbar, osammanhängande och stundtals bara pinsam. Endast stundtals glimtar Burton förbi, men det blir snabbt löjligt och sentimentalt igen. Och musiken består endast av Hollywoodstråkar. Patetiskt. Betyg:
Burtons hattmakare är en blek historia.
Säger bara: WOW!
Var på premiären igår. Hade väldigt låga förväntningar, för jag trode detta skulle vara en väldigt barsnlig och sockersöt film. Men icke sa nicke! Det här är så förbaskat mästerligt! Skådespelarna gör kanoninsatser, och för första gången är inte Johnny Depp ifrån sig. Istället är det nykomlingen som gestaltar Alice som gör en enastående prestation. Filmen är ett bevis på Burtons geniala hjärna och fantasi. Effekterna är fantastiska, och sättet man kombinerar humorn och spänningen är magnifik. Det här är en film som kommer berika mångas liv, för den visar att det inte är fel med drömmar! Lämnar biografen med en feel-goodkänsla utan dess like. Måste ses!! Dock inget för småbarn, för filmen har relativt obehagliga stunder. En väldigt stark 4! Senaste forumdiskussionerna om filmen(2009-07-31 16:13:47 av dawe100)Trailer 4 svar Övrig informationBiopremiär: 2010-03-03Filmen är i färg Filmpunkten-id: 20773 Visa tidigare underbetyg » Länk till IMDb » |
| © Filmpunkten 2002-2010. Om Cookies >> Sitemap >> |
![]()