Avatar(2009)Originaltitel: Avatar Ursprungsland: USA Längd: 02:46 Grupper: Utomjordingar Handling - Avatar"Avatar" är historien om en sårad krigsveteran som blir ofrivilligt inknuffad i ett försök att bosätta en fjärran planet, Pandora som dock redan är bebodd. Han blir så småningom ledaren för den inhemska rasen Na’vi i en kamp för överlevnad.De tre populäraste kommentarernaBetyg:
Likt en dröm, har jag vaga minnen av Avatar. Man förlorar kontakt med det man nyss varit med om, man minns den luddigt och till sist minns man den inte alls. Turligen har jag intrycken kvar och kan redan nu konstatera: jag vill drömma igen. Drömma om Pandora. Ta mig tillbaka på planeten. Nu.
Filmen, som helhet, är fulländad filmmagi. I månader, veckor, inväntade jag och räknade in dagarna till den mytomspunna Avatar. Jag längtade efter blåa Thundercats så att det sved. Nu är min väntan över och jag är som sagt... lyrisk. Drömsk. Jag yrar fortfarande om djurlivet i Pandora och nynnar på musiken från filmen. Eller, "filmen" - det här är en värld. Det närmaste vi någonsin kommer att få komma en annan värld med sådan interaktiv närvarokänsla, det kan jag lova er. Till filmens svagheter... kan jag peka ut vissa aspekter, men ändå inte. Mest kritik har riktats åt den något för traditionella storyn och svaga karaktärer, men jag har kommit att inse att det är där just storheten finns; en berättelse behöver inte skapa en nyskapande intrig eller djupodlade karaktärer för att få oss engagerade, allt som krävs är en story vi redan är välbekanta med, fast med sina egna nyanser och egna bild. Avatar är främst en hutlöst matig audiovisuell rymdbuffé och satsar inte på en story utom vårt förstånd, utan kastar oss rakt i en unik värld och låter oss engageras genom simpla medel, genom lekfullhet och barnslig nyfikenhet inför omgivningen. Det djungeltrummas, det flygs, det forskas... men framförallt är det en upptäckt om vad som verkligen finns bakom den där avataren, bakom masken, bakom ytan och fasaden - ett stort, bultande hjärta. Den här filmen/världen är ren och skär kärlek, en inlevelsefull och imponerande drömvision. Cameron drömde tydligen detta för länge sedan, för flera år sedan. Nu är hans värld fulländad i full 3D och jag uppmanar er alla att dela drömmen med mig och alla andra. Betyg:
Nej, jag sätter inte så lågt betyg bara för att vara tvärtemor.
Men här ska ni få veta sanningen om Avatar: Handlingen är så återvunnen från tidigare filmer att man vet hur det ska sluta redan när man får veta var människorna är ute efter på Pandora.' Den usla och klichéfyllda handlingen vill man väga upp genom att visa oss vilka fina specialeffekter man har lyckats med. Ja, det är fina effekter. Men det är för tusan inte allt i en film! Även om jag själv blev imponerad av specialeffekterna, så imponerade inte filmen. Hatar även filmer där man bara MÅSTE få hitta på egna språk, för fasen, vill man skapa någon ny Star Wars-trend med detta eller? Blåa smurfar som snackar något löjligt sråk, som man vill skapa en skräckinjagande bild av.. N ae, Avatar är så otroligt dålig om man bortser från specialeffekterna. Därför får det bli en tvåa. Mer är den på allvar inte värd! Betyg:
James Cameron har gjort det igen. Han har skapat en enastående film som innehåller både kärlek, drama, action och spänning i en härlig mix och med helt otroliga visuella effekter ovanpå allt. Hans filmer är nyskapande och så också denna. Cameron tar verkligen filmskapande till en ny nivå med Avatar. Att se den i 3D på bio var som att hamna i en fantasivärld som man aldrig ville lämna.
Senaste kommentarernaBetyg:
En bra film med många händelser..
Betyg:
WOW finns det mer att säga än WOW. Det är såna här filmer som gör det värt att gå på bio. Ett episkt mästerverk enligt mig. Specialeffekterna är otroliga och musiken är fantastisk. Var bortblåst hela filmen. Det enda dåliga med filmen var att den tog slut.
Betyg:
Ja, herregud vilken bra film. Jag kan inte beskriva det med ord, du måste se den själv. Visst, handlingen har använts många gånger förut... men fyfan, här har det hela gjorts SÅ bra, och det handlar inte alls bara om specialeffekterna. Jag gillade karaktärerna, speciellt Sigourney Weaver's karaktär.
En mycket stark fyra får den. Betyg:
I och med den här filmen har jag tappat allt förtroende för hur folk betygsätter på den här sidan...
[1] 2 3 4 5 6 7 8 > Forumdiskussioner om filmen(2010-02-07 18:42:32 av freddyvonmetal)Cameron bekräftar en till Avatarfilm 19 svar (2009-12-28 00:29:01 av dawe100) Senaste biobesök 6 svar (2009-10-01 15:31:55 av Ragnarrok) Uppföljare på gång till "Avatar" 2 svar (2009-08-31 16:14:57 av filmernas härskare) Trailer 10 svar (2009-08-18 16:03:53 av 002mateke) Upptäck Avatar på fredag 21 augusti! 3 svar Övrig informationBiopremiär: 2009-12-18Filmen är i färg Filmpunkten-id: 18485 Visa tidigare underbetyg » Länk till IMDb » |
| © Filmpunkten 2002-2010. Om Cookies >> Sitemap >> |
![]()