| Filmpunkten

Ursprungsland: Sverige, USA

2 / 5 4 betyg

» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling - Äntligen midsommar!

En amerikan kommer till Sverige med sin fästmö för att spendera sommaren där med hennes familj och släktingar i den svenska skärgården under midsommar. Han tar också reda på om allt som sägs om svenskar är sanna.

Regissör

Ian McCrudden

Senaste kommentarerna

Betyg:
en misslyckad midsommar för dessa kärleksfulla par. Trodde den skulle vara roligare men den va lite långtråkig. svag 2a

Betyg:
Äntligen midsommar känns ibland inte helt hundra. Ibland blir mixen mellan svensk och amerikansk humor vs allvar lite väl konstig på något obeskrivligt sätt. Men filmen är trots allt bra och att det blandas språk hit och dit stör inte ett dugg.
Själva historien har sina brister men det gör inte så mycket för känslan av en typisk midsommar kommer ändå fram, den blir ju sällan så som vi tänkt oss. Under filmen kände jag emellertid hela tiden att jag sett detta förut och det har jag ju kanske trots allt? För egentligen så är detta lite utav en "Tomten är far till alla barnen" fast under midsommar istället för julafton.
Skådespelarna är okej men det är helt klart Olle Sarri som höjer filmen ett par snäpp i den aspekten. Allt som allt är det trots allt en typisk svensk film, med konstiga inslag av amerikansk film, men den håller sig ändå charmig nog för att jag ska vilja se den igen.

Senaste forumdiskussionerna om filmen

Det finns inga forumdiskussioner om filmen

Övrig information

Biopremiär: 2009-10-02
Filmen är i färg

Filmpunkten-id: 21050
Visa tidigare underbetyg »
Länk till IMDb »