En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Bound

Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(31 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(31 betyg)

Handling: Corky, en lesbisk fd bedragare, möter Ceasar och hans flickvän Violet. Ceasar tvättar pengar åt maffian. Corky och Violet inleder ett förhållande och beslutar att stjäla de pengar Ceasar har i förvar åt maffian. Men det utvecklar sig inte riktigt som de tänkt sig...

Fakta:
År: 1996
Regissör: Lana Wachowski Andy Wachowski
Originaltitel: Bound
Ursprungsland: USA
Ingår i tema: Homo/Bi/Trans

Medverkande:
Jennifer Tilly
Gina Gershon
Joe Pantoliano
John P. Ryan

Senaste recensionerna

klinger
gav betyget:

Denna filmen är gjord av bröderna som har gjort Matrix . Och tittar man på hur de filmat så ser man många grepp som de senara använde matrixfilmerna .
¨
Filmen är Sexig med en spännande story . Det som imponerar är att man förmodligen inte har behövt lägga ut en förmegönhet på att producera filmen men ändå fått fram en så bra produkt.

Jenfier tilly är mycket sexig och och gör en mycket stark skådspelarinsats .

zarischka
gav betyget:

Gina Gershon är suverän - men i övrigt är det ganska medelmåttigt...

Rymdis
gav betyget:

En snyggt gjord film som innehåller en hel del subtil humor.

aljott
gav betyget:

Sexig och bra film! Sevärd!

Savannah
gav betyget:

Hyfsat sevärd film, med Jennifer Tilly och Gina Gershon i huvudrollerna. "Heta scener" med dessa två varvas med förvecklingar kring maffiapengar. Tilly kommer dock mer till sin rätt i komedier (t. ex. "Liar, liar" och skräckfilmer ("Bride of Chucky").

NHL
gav betyget:

Jennifer Tillys och Gina Gershons små eskapader i sängen är filmens höjdpunkt...

miffo
gav betyget:

En nyutsläppt brottsling flyttar in i en lägenhet för att jobba för sin förmyndare. Brevid henne bor ett par där mannen är en del av maffian. Efter att maffian nästan blivit lurad på en större samling pengar hamnar mannen i positionen att tvätta dom (bokstavligt talat. Dom är blodindränkta). Den nyutsläppta kvinnan går ihop med grannen för lura hennes man på dessa pengar och därmed bussa maffian på honom...
En film som borde få väldigt mycket mer uppmärksamhet än den har fått. Det är Matrix-regissörernas film innan deras stora succé. Filmen är gedigen och genomtänkt, planen dom sätter upp enkel men djävulsk. Man märker vilka det är som regisserat på stilen det visuella används utan att gå till överdrift som är på väg att göra så många gånger i Matrix. Det jag stör mig på mest i filmen är i så fall huvudrollsinnehavaren. Hon är ingen bra skådis, och det sänker betyget ett snäpp. Jag ska iaf ta mig friheten att starkt rekommendera den här filmen. Den är värd pengarna.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 269
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: