En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Children of the Corn

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,2
(70 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,2
(70 betyg)

Handling: I Nebraskas majsfält skiner solen och skörden går förlorad, bönderna ber för regn men förgäves. En ondskefull pojkpredikant anländer en dag till den lilla staden Gatlin med ett budskap till barnen: "Endast människoblod kan göra marken fruktbar igen och rädda skörden".

Fakta:
År: 1984
Regissör: Fritz Kiersch
Originaltitel: Children of the Corn
Alternativ titel:Stephen King's Children of the Corn
Ursprungsland: USA
Längd: 01:32
Ingår i tema: Stephen King

Ondskefulla barn

Medverkande:
Peter Horton
Linda Hamilton
R.G. Armstrong
John Franklin
Courtney Gains
Robby Kiger
Anne Marie McEvoy
Julie Maddalena
Jonas Marlowe
John Philbin
Dan Snook
David Cowen
Suzy Southam
Eric Freeman
D.G. Johnson
Fler personer

Mest populära recensionerna

Mattias15
gav betyget:

Vad ska man säga, känns som filmen kunde blivit mycket bättre. Första delen av filmen är lysande med en ödslig och skrämmande stämning. Men slutet misslyckas totalt, man försöker få till ett maffigt och rafflande slut. Detta misslyckas främst för att handlingen blir konstig och det där antiklimaxet blir inte så märkvärdigt. Att dem flesta av barnskådisarna inte skulle vara så bra kan man förvänta sig, däremot så ger Isaac och dem två barnen en trovärdig skådespelarinsats. Att det är en film där the good guys kan försvara sig på ett logisk sätt är bra, men själv tycker jag att en vuxen man ska spöa upp barnen istället för att försöka lära dem moraliska värderingar. Själva Filmen är läskig, ellerfall stämningsfull så länge det ödsliga varar. sedan så går det utför. En stark tvåa blir det ellerfall.

wildpalm
gav betyget:

Upplägget är bra. Galna barn som mördar alla vuxna och ber till "han som vandrar bakom raderna". De springer omkring bland de höga och kusliga majsfälten med liar i högsta hugg. Jag gillar idén, men jag är inte så imponerad över hur filmen ser ut. Den är liksom lite blek. Otroligt nog har det gjorts hela sex uppföljare på den här och alla är egentligen identiska med varandra. Vilken som är bäst är svårt att säga då t o m jag lätt blandar ihop dem. Ettan är i alla fall inte bäst.

stef
gav betyget:

Jag hade höga förväntningar, med tanke på den drös av uppföljare som finns. Dock blev jag något besviken då man totalt misslyckas att bygga upp spänningen. Saker liksom bara händer och man sitter bara och ser det och blir inte det minsta upprymd. Första halvan av filmen är förvisso väldigt bra, nära på femma, men sista halvan sänker det rejält. En trea får det bli.

Senaste recensionerna

svartkomikern
gav betyget:

Läskigt fula effekter, men filmen var trots allt suggestiv och ruggig

Dront25
gav betyget:

Obehagligt och typiskt Stephen King. Nu vill jag se uppföljaren.

mysgrabben
gav betyget:

Ännu en Stephen King filmatisering som inte funkar. Visst det religösa sekt dravlet är små läskigt och man blir rädd hur hjärntvättade folk blir. Godkänd film iaf.

lolu
gav betyget:

Vad är bra i filmen? Den här tolkningen av Stephen Kings novell är riktigt usel, hela stämningen Stephen King lyckas med finns inte nånstans...

Venschla
gav betyget:

Jag fattar ingenting?!!

Blade of metal
gav betyget:

filmerna e konstiga man fattar ingenting!

inzomnia
gav betyget:

Alltså, den här filmen får man verkligen ta för vad den är. Den var mer skrämmande när den kom ut, men i våra dagar ter den sig lite löjlig. Se den om den är på tv, men lägg inte ut pengar på den.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3871
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Children of the Corn 2 (1993)
Children of the Corn 3 (1995)
Deadly Harvest (1996)
Children of the Corn 5 (1998)
Children of the Corn 666 (1999)
Children of the Corn 7 (2001)
Children of the Corn (2009)