Logga in
Bli medlem

 
 
Den bästa sommaren

Den bästa sommaren

(2000)

Köp filmen på Discshop


Originaltitel: Den bästa sommaren

Ursprungsland: Sverige

Längd: 01:31


3,66 / 5 233 betyg


» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling

I den lilla byn Molkom lever begravningsentrpenören Yngve Johansson. En respekterad person som dessutom varje år inhyser sommarbarn från storstaden. 1958-Den bästa sommaren- är det Annika och Mårten som ska bo hos Yngve. Vad han inte vet är att detta kommer att förändra hans liv för evigt.

Regissör

Ulf Malmros


De tre populäraste kommentarerna

Betyg:     
Vilken underbart härlig film! Utan tvekan den bästa svenskproducerade film jag har sett alla kategorier. Kjell Bergqvist är helt fantastisk i rollen som sommarförälder med sträng fasad. Likaså är ungarna hur charmiga som helst. Nostalgisk 50-talskänsla, vacker filmning och musik som är i toppklass. Humorn är ljuvlig och Bergqvist spottar ut oförglömliga repliker. En feelgood-film som är ett måste. Missa inte detta för allt i världen. Redan en klassiker i mina ögon och jag skulle kunna fortsätta ösa superlativ över den. Ulf Malmros kan snart mäta sig med Lasse Hallström. Tack för en underbar upplevelse!

Betyg:     
Bland de roligaste filmer jag sett! "Nej, min man lär knappast dö flera gånger." Och i mellan åt så är den en riktigt sorglig kärleks historia! "Men de är ju döda när de kommer hit." Jättebra! Löööv it!!

Betyg:     
Kanonfilm! En av de bästa filmer jag sett. Kjell Bergqvist är i kanonform med en roll som han spelar fantastiskt bra. Skrattade många och långa gånger. Massor med oförglömliga repliker, men bäst är: "Ja... jo... fantasi är ju bra. Jag svävar faktiskt ut själv ibland. Igår natt t.ex så drömde jag att en stor, röd boll kom inrullande på gården. Det... kändes ju väldigt overkligt..."
Senaste kommentarerna

Betyg:     
Det här kan vara en av de absolut mysigaste och roligaste svenska filmer som har gjorts. Jag kan bara säga ett ord: KLOCKREN och On-the-spot och... Nej det får räcka.

Alla måste titta!

Betyg:     
Kjelle Bergqvist - me like!
Filmen har ett bra budskap. Ingen är oföränderlig.
SE DEN!

/susanne

Betyg:     
kommer bara ihåg att jag sett den när jag va liten..

Betyg:     
Skön bok och filmen är så skön:D Beskriver bra den hösta Överklassen på ett bra sätt!

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >
Den bästa sommaren

Copyright Memfis Film


Övrig information

Filmen är i färg

Filmpunkten-id: 911
Visa tidigare underbetyg »
Länk till IMDb » 
 
© Filmpunkten 2002-2015. Om Cookies >> B Sitemap >>