Logga in
Bli medlem

 
 
Två Bröder en skuld - Iscariot

Två Bröder en skuld - Iscariot

(2008)

Köp filmen på Discshop


Originaltitel: Iscariot

Alternativ titel: Iskariot

Ursprungsland: Sverige


2,61 / 5 18 betyg


» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling

Valle (Jacob Ericsson) och Mona (Helena af Sandeberg) lever det perfekta livet med sin dotter i villan på Lidingö. Valles yngre bror, Adam (Gustaf Skarsgård) försörjer sig som knarklangare i Stockholms innekretsar. Adam ligger illa till. Han har en skuld till Masen (Michael Nyqvist) då han blivit rånad på ett stort parti kokain, värt ett antal miljoner på gatan.

Adam vädjar till Valle om hjälp. Skulden ska betalas omedelbart. Valle har lovat sig själv och sin familj att inte bli inblandad i Adams affärer. Valle går i god för Adam samtidigt som Adam skjuter en av Masens hantlangare. Det som från början såg ut som ett litet missförstånd utvecklas till ett spel på liv och död, där Valle inser att kärleken till sin bror är starkare än rädslan för döden.

Regissör

Miko LazicSenaste kommentarerna

Betyg:     
Enligt min åsikt är denna film fantasilös och tam. Knappt godkänd.

Betyg:     
Skådespeleriet är filmens styrka. Skarsgård imponerar.

Betyg:     
En sevärld film, den är tragisk och lite små spänande men den är segstartad tycker ja, sedan även lite små seg hela tiden under filemns gång, men den va bra. Får en 3:a

Betyg:     
en riktigt bra svensk thriller med lite gangster  och hämdtema..som sagt har man setta detta men alla spela bra förutom helen af sandberg..hon gick runt i filmen som en jäkla docka

Betyg:     
En intressant och tragisk film, med bra skådespelarinsatser. Sevärd.

Betyg:     
En tung och bra svensk action/thriller som blir riktigt, riktigt bra tack vare bra skådespeleri. Gustaf Skarsgård gör sin bästa rollprestation och Jacob Ericksson spelar hans bror väldigt bra. Storyn har man sett förr, men filmen har vändningar som är överraskande och bra. En stark trea blir det till Iskariot - en av de bästa svenska filmerna på länge. Mikael Nyqvist är lagom otäck som knarkhandlare och gangster.

Övrig information

Biopremiär: 2008-03-07
DVD-premiär: 2008-08-20
Filmen är i färg

Filmpunkten-id: 18156
Visa tidigare underbetyg »
Länk till IMDb » 
 
© Filmpunkten 2002-2015. Om Cookies >> B Sitemap >>