Kommer på bio | Filmpunkten
Logga in
Bli medlem

Bio-premiärer

Visa enkel biopremiärlista »

Här listas biopremiärer i en kalender. Filmpunkten uppdaterar ständigt datumen med uppgifter från biodistributörerna.

Vänligen välj månad nedan.

2007 2008 2009 2010
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Fräls oss ifrån ondo

2009-10-02

Den framgångsrike advokaten Johannes och hans fru Pernille återvänder till sin hemby där hans försupne bror Lars arbetar som lastbilschaufför.

När Johannes tar hjälp av Alain, en utvisningshotad flykting från kriget på Balkan, för att renovera sitt hus och Lars berusad kör på en av bygdens kvinnor tar en händelsekedja med långtgående konsekvenser sin början.

I Fräls oss ifrån ondo bubblar ondskan och våldet strax under ytan och det som börjar med de allra bästa intentionerna slutar i en enda stor mardröm.

Regi: Ole Bornedal
Skådespelare: Lasse Rimmer, Lene Nystrøm, Fanny Bornedal, Jacob Ottensten

Jag älskade honom

2009-10-02

En kväll bestämmer sig Pierre för att dela med sig av sin mest smärtsamma hemlighet till sin svärdotter Chloé, som precis har blivit övergiven av sin make - Pierres son. Pierres hemlighet har plågat honom under tjugo års tid och påverkat honom starkt, både på gott och på ont. Det handlar om hans hemliga kärlek till Mathilde, kvinnan som han lämnade för att i stället välja en enklare och bekvämare väg i livet.

JAG ÄLSKADE HONOM bygger på boken med samma namn av Anna Gavalda ("Tillsammans är man mindre ensam").

Regi: Zabou Breitman
Skådespelare: Daniel Auteuil, Marie-Josée Croze, Florence Loiret, Christiane Millet

Surrogates

2009-10-02

En polis måste lämna sitt hem för att undersöka ett mord. Utspelas i ett futuristiskt samhälle där alla människor lever som instängda i sina hem med hjälp av robotar och går aldrig ut.

Regi: Jonathan Mostow
Skådespelare: Bruce Willis, Radha Mitchell, Michael Cudlitz, Rosamund Pike

Äntligen midsommar!

2009-10-02

En samling vänner, var och en med sina egna funderingar och problem, samlas för att fira en förhoppningsvis minnesvärd midsommarafton. Det blir extra minnesvärt tack vare (eller ska man säga på grund av) en amerikan som hälsar på.

Regi: Ian McCrudden
Skådespelare: Luke Perry, Lisa Werlinder, Olle Sarri, Daniel Gustavsson

Fame

2009-10-09

En uppdaterad version av musikalen från 1980 som handlade om studenterna vid New York Academy of Performing Arts.

Regi: Kevin Tancharoen
Skådespelare: Kay Panabaker, Kelsey Grammer, Anna Maria Perez de Tagle, Megan Mullally

Julie & Julia

2009-10-09

En tjej som hamnar i en 30-årskris beslutar sig för att starta ett gigantiskt matprojekt och börjar laga 524 maträtter - alla enligt recepten i Julia Childs kokbok "Mastering the Art of French Cooking". Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka och träffar nya vänner.

Regi: Nora Ephron
Skådespelare: Amy Adams, Meryl Streep, Jane Lynch, Mary Lynn Rajskub

Tidsresenärens hustru

2009-10-09

Första gången Clare träffar sin blivande make Henry är hon bara sex år gammal. Henry är 36 och dyker upp hemma hos Clare från ingenstans. Det visar sig att han lider av en minst sagt märklig sjukdom som gör att han kastas från tidsålder till tidsålder.

Regi: Robert Schwentke
Skådespelare: Rachel McAdams, Eric Bana, Ron Livingston, Brooklynn Proulx

Soraya M.

2009-10-09

Baserad på en sann historia om en bys förföljelse av en oskyldig kvinna. Vilka kommer att kämpa emot henne och vilka kommer att våga stå upp för vad som är rätt?

Regi: Cyrus Nowrasteh
Skådespelare: Shohreh Aghdashloo, Mozhan Marnò, James Caviezel, Navid Negahban

Bananas!*

2009-10-09

På uppdrag av tolv arbetare i Nicaragua drabbar den amerikanske advokaten Juan Dominguez samman med Dole Food Company i en historisk rättegång. Dole anklagas för att ha orsakat sterilitet genom att använda ett förbjudet bekämpningsmedel. Kan Juan Dominguez vinna eller kommer jätten undan? Filmen sprider nytt ljus över den globala matpolitiken.

Regi: Fredrik Gertten

Agnès stränder

2009-10-09

”Om du öppnar upp människor finner du landskap,om du öppnar upp mig skulle du finna stränder”. Med filmer som Cleo från 5 till 7, Min lycka, Vagabond och Efterskörd har Agnès Varda gjort film i över fem decennier. Nu vänder hon kameran mot sig själv i en filmisk sjävbiografi kring sitt arbete, sin feminism, kärleken till Jacques Demy och sin familj. Fascinerande, humoristiskt och belysande.

Regi: Agnès Varda

Bröllopsfotografen

2009-10-16

Robin är bröllopsfotografen från hålan i Värmland som får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går väl så där.

Regi: Ulf Malmros
Skådespelare: Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Tuva Novotny, Johannes Brost

Young Victoria

2009-10-16

"Young Victoria" är ett drama om den unga kvinna som ska bli Storbritanniens drottning. Vi får följa Victorias första turbulenta regeringsår, när hon inser vad mycket hon har att lära för att bli en bra drottning.

Vi får också uppleva hennes stormande förälskelse i Prins Albert som blir hennes bästa vän och närmaste, mest pålitliga förtrogna.

Regi: Jean-Marc Vallée
Skådespelare: Emily Blunt, Paul Bettany, Mark Strong, Rupert Friend

Damned United, The

2009-10-16

Brian Clough tar över det ledande engelska fotbollslaget Leeds United och han ogillar spelarnas fula spel, vilket skapar problem. Glimtar från Brians tidigare karriär förklarar hans fientlighet till den före detta managern Don Revie och hur mycket han saknar sin förre partner Peter Taylor som var lojal och stannade hos Brighton & Hove Albion.

Regi: Tom Hooper
Skådespelare: Michael Sheen, Colm Meaney, Timothy Spall, Jim Broadbent

Upp

2009-10-16

Carl Fredriksson är en 78-årig, pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika. För sent upptäcker Carl att hans värsta mardröm, Oskar - en överenergisk 8-årig scout, befi nner sig på fel plats vid fel tillfälle - nämligen Carls veranda!

Världens mest osannolika par hamnar mitt i ett spännande äventyr i Sydamerika och möter nya vänner; Dogge, en talande hund, och Kenneth, den sällsynta fågeln som inte kan flyga. Fångad til[...]

Regi: Pete Docter, Bob Peterson
Skådespelare: John Ratzenberger, Christopher Plummer, Edward Asner, Paul Eiding

Apan

2009-10-23

En körskollärare vaknar upp med blodiga händer på ett ställe han inte känner igen. Han får snart reda på att livet han visste om dagen innan, nu är borta...

Regi: Jesper Ganslandt
Skådespelare: Olle Sarri, Samuel Haus, Lena Carlsson, Eva Rexed

(500) days of summer

2009-10-23

Udda romantisk komedi om Summer, en kvinna som inte tror att riktig kärlek existerar, och Tom - den unga man som faller för henne.

Regi: Marc Webb
Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz

Zombieland

2009-10-23

Columbus är en riktig fegis - men om du är rädd att bli uppäten av zombies så kan rädslan hålla dig vid liv. Tallahassee (Woody Harrelson) är en automatvapenviftande, zombiedräpande hårding vars enda mål är att få tag i Jordens sista Twinkie. När de sluter sig samman med Wichita och Little Rock, som också funnit sina unika sätt att överleva zombievansinnet, så måste de bestämma sig för vad som är värst, att lita på varandra eller att bli offer för zombies.

Regi: Ruben Fleischer
Skådespelare: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin

This Is It

2009-10-28

Michael Jacksons sista framträdande efter med liveinspelningar av repetitioner från hans avskedskonsert "This Is It".

Regi: Kenny Ortega
Skådespelare: Michael Jackson

Capitalism: A Love Story

2009-10-30

Michael Moore försöker hitta orsaken till den globala ekonomiska nedgången och tar en titt på företagen och det politiska fifflet bakom kulisserna. Moore beskriver detta som "det största rånet i Amerikas historia" där amerikanska skattebetalares pengar överförts till privata finansinstitutioner.

Regi: Michael Moore
Skådespelare: Michael Moore

Fotografen från Riga

2009-10-30

Den prisbelönta fotografen och filmaren Maud Nycander skildrar sin kollega och vän, Lettlands mest kända fotograf, Inta Ruka och de människor hon porträtterar. En film om ett Lettland i dramatisk förvandling, sett genom två konstnärers ögon.

Regi: Maud Nycander

In the Loop

2009-10-30

Film om Storbritanniens och USA:s speciella relationer som ledde fram till ett krig som ingen verkar kunna stoppa.

Regi: Armando Iannucci
Skådespelare: James Gandolfini, Peter Capaldi, Tom Hollander, Mimi Kennedy

Karaokekungen

2009-10-30

Pirko längtar efter kärlek men ingen lägger märke till honom. Det spelar ingen roll hur hårt han än försöker. Efter ytterligare ett socialt nederlag på den lokala baren svimmar han och slår i sitt huvud vilket ger honom en vision – han ska åka norröver och söka efter sina rötter. Under resan norröver inser han att han kan få kärlek om han imiterar andra.

Regi: Petra Revenue
Skådespelare: Kjell Wilhelmsen, Mia Skäringer, Sten Ljunggren

Nattvakten

2009-10-30

1642 utgör en vändpunkt i Rembrandt van Rijns liv. Det året färdigställer han motvilligt - övertalad av hustrun Saskia - grupporträttet Nattvakten föreställandes kapten Frans Banning Cocqs medborgargarde på excersis. Senare samma år dör Saskia.

Under arbetet med Nattvakten kommer Rembrandt en komplott på spåren. Det visar sig att några av porträttets prominenta borgare är beredda att gå över lik i sin strävan efter ekonomiska fördelar och makt i Amsterdam, västvärldens rikaste stad och finansiella centrum vid denna tid. Rembrandt beslutar sig för att avslöja konspirationen genom att place[...]

Regi: Peter Greenaway
Skådespelare: Martin Freeman, Emily Holmes, Eva Birthistle

Trubbel i paradiset

2009-10-30

Fyra par är på semester på en tropisk ö. Medan ett par är där för att arbeta på sitt äktenskap är de andra tre där för att åka jet ski, gå på spa och njuta av att ha roligt i solen. De upptäcker snart att deltagandet i anläggningens parterapi inte är valfritt...

Regi: Peter Billingsley
Skådespelare: Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Faizon Love

Veronika bestämmer sig för att dö

2009-10-30

En morgon i november bestämmer sig Veronika för att ta sitt liv. Efter en överdos av sömntabletter vaknar hon upp på närmaste sjukhus. Där berättar man för henne att hennes hjärta är skadat och hon har endast ett par dagar kvar att leva... Baserad på Paulo Coelhos bok, "Veronika bestämmer sig för att dö."

Regi: Emily Young
Skådespelare: Sarah Michelle Gellar, Jonathan Tucker, David Thewlis, Melissa Leo
2007 2008 2009 2010
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec