| Filmpunkten

3,69 / 5 65 betyg

» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling - Shutter Island

Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.

Med en orkan i antågande går undersökningen undan. Men i takt med att stormen eskalerar, trappas även misstankarna och mysterierna, det ena mer förfärande än det andra, upp. Det antyds och ryktas om mörka konspirationer, tveksamma medicinska experiment, tankestyrning, hemliga avdelningar och till och med övernaturliga fenomen på fängelseön. I de mörka korridorerna på ett sjukhus plågat av dess ondsinta patienter och minst lika illvilliga läkarpersonal börjar Teddy ana att ju närmare sanningen han kommer, desto fler av sina egna djupgående och förkrossande rädslor måste han konfrontera. Han inser även att han kanske aldrig kommer att kunna lämna ön levande.

Baserad på Dennis Lehanes roman, Patient 67.

Regissör

Martin Scorsese

De tre populäraste kommentarerna

Betyg:
Det är mycket möjligt att jag redan sett 2010 års bästa film. Scorsese imponerar något så fruktansvärt att jag är beredd att klassa detta mästerverk som det bästa i hans karriär. Allt med filmen är ur filmisk synvinkel klockrent.

Jag bockar och bugar. En av världens bästa och viktigaste filmer och en av få filmer jag verkligen längtar efter att få se igen. Stark femma!

Betyg:
Syygg, ruggig, halvsmart psykologisk thriller med en välspelad roll utav Di Caprio.
Tyckte sen historien var rätt förutsägbar och tanken av att det hade upprepat sig förr satte lite luckor i logiken för mig.
Jag kom tta tänka en del på The Shining under filmens gång, så den kanske har varit en av inspirationskällorna.

Betyg:
I sin helhet är den här filmen bra och förtjänar en stadig fyra. Det jag störde mig på med filmen var musiken och mittendelen av filmen som är rätt seg, men den spännande sista halvtimmen väger definitivt upp det. Jag tycker om filmer som man inte kan sluta tänka på ett bra tag efter att man sett dom eftersom det innebär att den har berört en på ett eller annat sätt, vilket är fallet med den här filmen.

Senaste kommentarerna

Betyg:
FY FAN VILKEN DÅLIG FILM... NOT! den va jävligt bra och ska nog se den igen..

Betyg:
Dilemmat med att sätta ett betyg på Scorsese och DiCaprios nya verk är tyvärr inte frånkommligt. Samtidigt som filmen fungerar relativt bra som popcornsunderhållning med bra skådespel och en hög budget så kan jag tyvärr inte känna mig påtagligt besviken. Tematiken (som för övrigt är intressant) blir aldrig riktigt diskuterad och djupgående och jag känner mig nästan desillusionerad på vilken grund filmen egentligen gjordes. Dock var slutet lite ironiskt på ett bra vis och lämnade öppet för spekulationer. Dessutom störde jag mig ganska stort på hur filmen var klippt samt filmad.

En mycket stark tvåa.

Betyg:
Grym film, framförallt en scen tidigt i filmen... otroligt snygg.

Blev dock en aning besviken på slutet, så jag hittade på ett eget. Funkar prima.

Betyg:
Spännande, riktigt välarbetad story och övertygande spel.

Hela historien känns dock till grunden igen, lite av Switchblade Romance.

Självklart sevärd, klar trea!

[1] 2 3 4 >