| Filmpunkten

2,56 / 5 55 betyg

» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling - Sommaren med Göran

Sommaren har knappt börjat när Göran blir dumpad av sin flickvän. Han ligger rejält efter på jobbet och inkassobreven faller som höstlöv i tamburen. Alla ska dessutom till Doddes midsommarfest på hans lyxiga sommarställe i skärgården. Alla utom Göran. Görans kompis Alex är förstås bjuden men han måste vakta sin flickväns nakenhund Tingeling under midsommarhelgen.

Efter litet övertalning seglar i alla fall Göran, Alex och Tingeling ut i skärgården mot Doddes sommarställe. En våt svensk midsommarhistoria tar sin början med jakten på den stora kärleken som lurar någonstans i vassen.

Regissör

Staffan Lindberg

Senaste kommentarerna

Betyg:
Lite smårolig svensk film.

Känns ibland som att man kommer tillbaka till Hey Baberiba gänget. Blir lite krystat ibland.
David Hellenius är egentligen ingen bra skådis om ni frågar mig.

Betyg:
Högt betyg på en svensk film. Det kräver en förklaring. OK, de första tio minuterna ger ett (1!) skratt. En ring i halsen. Jag garvade - mycket. Men annars kändes det rätt "Tomten är far...", dvs tragisk - inte kul. Men därefter växte filmen. Den har bra skådespel. Det är inte Oscars-ämnen, men de levererar bra. Alla gör ett grymt jobb. Peter Magnusson, hur kan man fastna med läppen i en telefon, och de ser naturligt ut? Han gör Papphammargrejer utan att det verkar planerat. Det är en lång väg till en femma, men det här var den bästa svenska film jag sett på länge. Tack för en rolig lördagskväll!

Betyg:
3+. Svensk humor när den är som bäst. David Hellenius är enormt bra som kuvad pojkvän.

Betyg:
Det här är en svensk komedi där vi får se David och Peter från Hey Baberiba långfilmsdebutera. Är småcharmig som sommarkomedi och en del scener är faktiskt minnesvärda. Framför allt är det Peter Magnusson som den desperate Göran som bjuder på en del skratt, bl.a. när han låtsas vara hästintresserad för att få en anledning att "råka" stöta på sin gamla skolkamrat Linnea. I övrigt är storyn ganska klyschig och bjuder inte på några större överraskningar. Jag tror ändå att filmen har potential att bli en framtida sommarklassiker.

Betyg:
Riktigt bra komedi, inte alls lika larvig som jag trodde den skulle vara, men lite små larvig va den, men rolig och absolut en film jag varmt rekommenderar. Får en 4:a

svag 3'a

Betyg:
Ja, hm haha den är rolig , konstigt prat och ja en typiskt dålig svensk komedi..

[1] 2 3 >

Forumdiskussioner om filmen

Det finns inga forumdiskussioner om filmen

Övrig information

Biopremiär: 2009-07-31
Filmen är i färg

Filmpunkten-id: 21469
Visa tidigare underbetyg »
Länk till IMDb »