| Filmpunkten
Bli medlem

(2009)

Originaltitel: Up in the Air

Ursprungsland: USA

Längd: 01:49, 01:48 (festivallängd)

3,35 / 5 17 betyg

» Bli medlem «
för att betygsätta

Handling - Up in the Air

En man som specialiserar sig på "karriärsbytesrådgivning" strävar efter att nå sina två mål i livet: att spara ihop en miljon flygbonuspoäng och att få anställning på ett mystiskt management-företag kallat MythTech.

Regissör

Jason Reitman

Den populäraste kommentaren

Betyg:
En film som säkert kommer att "gå till skyarna", i varje fall om man får tolka experternas förhandstips. Och jag kan till stora delar hålla med dom att detta är en av dom mer underhållande och bra utförda filmerna som jag sett på ett bra tag. George Clooney är underbar i rollen som "lay off"-coach och rakt igenom bra skådespel av dom resterande personerna i filmen gör att det blir en fröjd att följa dem. Det finns en del överraskningar och oväntade vändningar i filmen med för dom som gillar att "gnugga geniknölar" och förutspå slut.
Efter denna filmen så blir jag tvungen att kolla på fler filmer där George Clooney har medverkat eller kommer att medverka i, då jag sett han i tre filmer i 2009 där han står fram som väldigt stark. Dags att leta i arkiven med andra ord. Och med dom orden så letar jag fram en 4:a ur mitt arkiv att ge till filmen.

Senaste kommentarerna

Betyg:
Har varken tid eller orken till att skriva en längre recension.

Övertygande spel, originell story och fotot sitter.
Dock är skämten få och Up in the air känns ibland lite utdragen och seg.

Klar trea, sevärd om det är drama som sökes.

Betyg:
En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Taglines: The story of a man ready to make a connection. / Arriving this December.

En klart positivt överraskande film, vilket det ju så ofta kan vara när man ser en förhandsvisning som jag gjorde på denna på Park i Sthlm.
   BRA skådespel av Clooney (en av de bästa jag sett med honom) och av de två kvinnliga huvudpersonerna spelade av Farmiga och unga okända Kendrick. Bra manus med intressanta och roliga repliker. Ingen mainstream-film direkt och ett oförutsägbart slut lyfter. Man får tänka till under filmen och sånt gillar jag.
   Ja, detta kan hamna i DVD-samlingen. Detta både vill och kan man se om.

Trivia: With the exception of the famous actors, every person we see fired in the film is not an actor but a real life recently laid off person. / Vera Farmiga used a body double for her nude scene. In an interview she stated she has no problems being naked in a film but she had recently given birth and "The breast milk running down would have been inappropriate".

Betyg:
filmen hade bra skådespelare, och ett mycket bra manus men tyvärr var filmen dålig. Enstaka e till fällen var filmen rolig och det var inte offta. Men en okej drama film.

Up in the Air

Bilder från United International Pictures AB (UIP)

Senaste forumdiskussionerna om filmen

Det finns inga forumdiskussioner om filmen

Övrig information

Biopremiär: 2010-01-15
Filmen är i färg

Filmpunkten-id: 22182
Visa tidigare underbetyg »
Länk till IMDb »