En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Ask the Dust

Drama:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(6 betyg)
Sätt ditt betyg:

Ask the Dust Köp filmen på Discshop
Drama:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(6 betyg)

Handling: En författare vid namn Arturo Bandini flyttar till Kalifornien för att skriva en bok. Där träffar han en mexikansk kvinna som han inleder ett förhållande med.

Fakta:
År: 2006
Regissör: Robert Towne
Originaltitel: Ask the Dust
Ursprungsland: USA
Längd: 01:57
Medverkande:
Colin Farrell
Salma Hayek
Donald Sutherland
Eileen Atkins
Idina Menzel
Justin Kirk
Jeremy Crutchley
Fler personer
Bilder:


Fler bilder

Senaste recensionerna

ulle68
gav betyget:

Filmen är bra men trodde den skulle vara bättre. Inte så mycket handling i filmen. Gillar Colin Farrell.

Sophie
gav betyget:

I Ask the Dust gör Colin Farrell ännu en mycket skicklig rolltolkning. Han får även till en underbar voice over och jag gillar samspelet mellan honom och Salma Hayek. Tyvärr gör hon långtifrån lika bra ifrån sig. Hon ska föreställa en mexikansk eldfängd skönhet, men känns bara blek, ointressant och överkänslig. Jag medger att detta är generaliseringar som talar, men inte sjutton skulle väl en mexikanska bli så illa berörd av en blick från en västerländsk kvinna på en biograf? Nåja. Filmen är aldrig ointressant, och Farrell är riktigt het i huvudrollen. Filmen får mig till och med att småskratta ett par gånger.

Ask the Dust gör mig dock smått förvirrad. Jag förstår helt enkelt inte vad filmen vill säga - den börjar och slutar på helt intetsägande sätt och jag känner knappt någonting för det som händer. Väl spretig handling, och den första halvtimmen består av väldigt mycket prat. Arturo och Camilla är ömsom på, ömsom av, och det blir mest irriterande att det tar så lång tid för dem att komma varandra nära. Det känns som om man försöker ge tittaren hintar om att deras romans förändrar deras liv, men gör den det? Inte riktigt. Jag får intrycket att Arturo befinner sig i precis samma eländiga situation i slutet som i början, och det känns rätt underligt.
"You are afraid of lying down next to me."
"I'm terrified."

Becca89
gav betyget:

Kan vara lite seg ibland men annars är den okej.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 14276
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: