En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Attack mot polisstation 13

Action:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(37 betyg)
Sätt ditt betyg:

Attack mot polisstation 13 Köp filmen på Discshop
Action:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(37 betyg)

Handling: Det är en kall nyårsafton och snön vräker ner. På den nedläggningshotade polisstationen Precinct 13 har man just fått in en man som har samrörelse med maffian. Precis som mörkret börjar falla tas stationen under belägring av maffiakillens blodtörstiga och hämndlystna gäng. En poliskapten, spelad av Ethan Hawke, samlar ihop en trupp av poliser och kriminella, som sitter häktade, för att försöka skydda stationen inifrån. Rollerna på polisstationen förändras totalt, likaså relationerna mellan de inblandade, när vakter och fångar helt plötsligt står på samma sida i en kamp på liv och död.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Jean-François Richet
Originaltitel: Assault on Precinct 13
Ursprungsland: USA
Längd: 01:49
Medverkande:
Ethan Hawke
Laurence Fishburne
John Leguizamo
Maria Bello
Drea De Matteo
Gabriel Byrne
Ja Rule
Kim Coates
Matt Craven
Brian Dennehy
Fler personer

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

-3
Nyinspelningen inte alls i samma klass som originalet.

teddybjorn_tjej
gav betyget:

En spännande film med bra skådespelarinsatser..

Audrey T
gav betyget:

Spännande historia om ett häkte där fångarna och vakterna måste börja samarbeta mot ett yttre hot. Känns nyskapande och innovativ. Jag har dock inte sett den ursprungliga filmen som den här är en remake av.

Mattias15
gav betyget:

En film vars Polisstyrka var sämre än min grupp på offensiva inbrytningar. Helt oreaslistiskt att dem inte lyckades bättre än vad dem gjorde. Filmen i övrigt kunde varit lyckad eftersom grundstoryn är lovande. Men detta misslyckas när karaktärerna är jobbiga och manuset inte funkar. Däremot så är Laurence Fishburne ganska underhållande att se på. Men detta funkar om man inte sett något bra på ett tag. EN TVÅA

Hilts
gav betyget:

Mycket bättre än orginalet! Denna version var mycket mera spännande och underhållande.
Manuset var inte heller klyschigt eller larvigt.
Laurence Fishburne var häftig som skurk. Ethan Hawke var också grym. Betyget blir en stark trea.

Sophie
gav betyget:

Jag blev inte direkt överförtjust i den här. En intressant intrig, men plottrig och väl krystad. Den är inte spännande eller gripande, och jag har noll empati för karaktärerna. Intetsägande slut och en del väl slitna klyschor. Intrigen i sin grund är smått intressant - där snutarna slår sig ihop med bovarna - men detta sköts inte bra och hade kunnat göras så mycket bättre. Maria Bellos karaktär känns helt överflödig. Varför är den ens med i filmen - för att tittaren ska sympatisera med Ethan Hawke? Det gör jag inte.
"What are we talking about, really? Getting high? No. We're talking about a journey, man. A subconscious safari. A mental expedition, OK, a mind trek."

Czechflash
gav betyget:

Går absolut inte att jämföra med originalet. Helt onödigt att se denna om man gillar originalet, men tyvärr såg jag den ändå.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7820
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Rio Bravo (1959)
Attack mot polisstation 13 (1976)