En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Bagdad Café

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(12 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(12 betyg)

Handling: Bagdad Café är namnet på ett ruckel i utkanten av Mojaveöknen. Bilarna fräser förbi på vägen till Las Vegas, vindarna piskar husväggarna bruna av sand och bensinpumparna smälter nästan i hettan. Detta är världens ände. Hit anländer en främling en dag. Barmen sväller i den gamla dressen, fjädrarna i tyrolerhatten vajar och bakom henne blandar sig märkena av högklackat med hjulspåren från den knirrande resväskan. Hon är Frau Jasmin Münchgestettner från Rosenheim i Tyskland. Hon beslutar sig för att stanna hos de udda motellgästerna, men möts av misstro; främst från ägarinnan, en vildögd, bitter och svart kvinna. Men med en golvmopp, lite musik och en magisk låda lyckas Jasmin skapa under. Fördomar bryts ned. Vänskap byggs upp. Det viktiga blir vad som förenar folk, inte vad som skiljer dem åt. Det är showtime på Bagdad Café och öknen blommar! Bagdad Café är en av de sällsynta filmer som lyckas bli en storsuccé helt av egen kraft. I Sverige hade den premiär på bara en enda, sliten biograf i Stockholm. Ingen trodde på den. Men snart tog publiken filmen till sina hjärtan och den bara växte och växte. Till slut rullade filmen över hela landet på 25 biografer som fylldes av 350 000 människor.

Fakta:
År: 1987
Regissör: Percy Adlon
Originaltitel: Out of Rosenheim
Alternativ titel:Bagdad Cafe
Ursprungsland: USA, Västtyskland
Längd: 01:44
Medverkande:
Marianne Sägebrecht
CCH Pounder
Jack Palance
Christine Kaufmann
Darron Flagg

Senaste recensionerna

C12
gav betyget:

Förutom en lite udda handling, förstår jag verkligen vad som var så speciellt med filmen.
Den hade gott förblivit osedd

Cammie
gav betyget:

Säregen med ett lugnt tempo och välskrivet manus. Skådespelarna är riktigt duktiga och skapar en riktigt sevärd film. Det enda minuset är ledmotivet, som visserligen är bra, men spelas alldeles för mycket under filmens dryga 90 minuter.

bananasplit_96
gav betyget:

Den här filmen liknar inte någon annan film! Den är charmig, rolig och mysig, med många udda karaktärer som man ofta skrattar åt. Den rekommenderar jag!

vinterkärlek
gav betyget:

Den här var underbar. Så söt och mysig. Den berör och man får en mysig känsla av den här , det händer liksom egentligen inte så mkt , de är mest relationer som ändras och bildas, gillar d små detaljerna. Den här filmen var inte som jag trodde, den var mkt bättre . Se den !

Miralex
gav betyget:

Såg den här filmen för första gången som ung och blev otroligt påverkad. Det är mycket som gör filmen bra, skådespelarna, handlingen, scenariet. Även om man har svårt för udda filmer eller orginella idéer ska man se den här filmen bara för att bli påverkad.

miak
gav betyget:

Om det inte vore för att den var så konstig (till synes strukturs- och händelselöslös) så skulle den få betyg 1. Men nu när den är så anspråkslös så får den en 3:a.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 6320
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: