En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2

Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 5,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 Köp filmen på Discshop
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
5,0
(1 betyg)

Handling: Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 tar vid där den första slutade med Batman återvänder till Gotham med en ny Robin, men alla är inte så glada att han är tillbaka på gatorna. Gotham Citys polisen är på människojakt. Batman försöker stoppa Joker en sista gång, USA:s regering slår sig ihop med Superman för att få slut på The Dark Knight för gott...

Fakta:
År: 2013
Regissör: Jay Oliva
Originaltitel: Batman: The Dark Knight Returns, Part 2
Ursprungsland: USA
Längd: 01:14
Medverkande:
Peter Weller
Ariel Winter
David Selby
Paget Brewster
Michael Emerson
Grey Delisle
Frank Welker
Dee Bradley Baker
Michael McKean
Mark Valley
Conan O'Brien
James Patrick Stuart
Robin Atkin Downes
Maria Canals-Barrera
Yuri Lowenthal
Fler personer
Bilder:

Copyright Warner Home Video

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

Dark Knight Rules the World

Bruce Wayne/Batman är ute efter Jokern som har fått fria händer efter år i en mental sjukhem, under en talkshow så mördar han hela publiken och personalen. Batman försöker sätta ditt honom men den nya polischefen ser Batman som ett hot. Samtidigt är Superman på order av presidenten tvungen att sätta stop för Bruces iver att skydda sin stad med alla medel.

Animationen påminner mycket väl om den animerade serien som de flest anknyter Batman till. Det har gått upp och ned med animerade filmer för läderlappen men den här håller alla de minuter som producerats. Kanske inte så konstigt då kärnmaterialet har varit ett av de mest kända och bästa litteraturen inom comicbook-världen.

För att inte avslöja för mycket så är det här vad The Dark Knight Rises borde ha varit, det är tre gånger så bättre än Christopher Nolans episka trilogi kunna knysta fram. Rösterna är självklara och storyn är charmig samt hjärtligt välkommen för ett värdigt slut till en av comicbooks världen mest älskade profiler.

Rösterna är förvånansvärt bra; Peter Weller som Batman och Michael Emerson som Jokern är både humor fylld och anpassade för karaktärernas äldre dagar. Ariel Winter gör rösten som den första kvinnliga Robin och David Selby som Gordon gör hela filmen till en späckad talang full skara som inte får missas.

Dilemmat om liv och död, att vara säker på att någon följer ens ideal är något som del 2 tar upp och gör det snyggt och inte alls imperfekt eller romantiskt. Det är är ett rått och blodigt sista kapitel i Batman-sagan. Som man vill se mer och mer och mer av

story: 5
röster: 5-
regi: 5-

Helhet: 5-

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 24950
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: