En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Beck - I Guds namn

Kriminal:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(100 betyg)
Sätt ditt betyg:

Beck - I Guds namn Köp filmen på Discshop
Kriminal:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(100 betyg)

Handling: En paparazzifotograf mördas brutalt i Stockholm. I hans lägenhet som haft påhälsning av tjuvar efter dådet har såväl dator som fotoutrustning stulits. Beck-gruppen försöker finna motivet, man misstänker hämnd. Hade fotografen tagit bilder på fel personer vid fel tidpunkt?

Man hittar dock några ledtrådar, bland annat ett USB-minne med massor av foton. När Becks chef Margareta Oberg tittar på materialet reagerar hon väldigt kraftigt på en bild, och gömmer även undan den medsamma. Vad finns på bilden som gör Oberg upprörd, varför väljer hon att tiga... och till vilket pris?

Fakta:
År: 2007
Regissör: Kjell Sundvall
Originaltitel: Beck - I Guds namn
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:45
Ingår i tema: Beck

Medverkande:
Peter Haber
Mikael Persbrandt
Stina Rautelin
Marie Göranzon
Ing-Marie Carlsson
Måns Nathanaelson
Peter Hüttner
Ingvar Hirdwall
Christian Magdu
Thomas Oredsson
Elisabeth Carlsson
Embla Hjulström
Stig Engström
Kerstin Steinbach
Neil Bourguiba
Gustav Levin
Bengt Järnblad
Fler personer

Mest populära recensionerna

martin88
gav betyget:

I grunden tycker jag filmen har riktigt bra förutsättningar och den börjar väldigt spännande och intressant. Sedan blir det i mina ögon lite för orealistiskt. Visst brukar beckfilmerna innehålla orealistiska inslag men tycker att man i denna film passerade gränsen vid ett par tillfällen. Spännande är det hur som helst och man lyckas avsluta serien på ett relativt bra sätt!

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en tämligen ojämn Beckfilm. Stundom känns fallet ganska ointressant och småsegt medan den stundom blixtrar till och nästan ger en adrenalinkick. Framför allt är det underhållande att se Gunvald Larsson som får visa lite djup i den här filmen. Lite berg-och-dalbaneaktig med andra ord och summan får bli en svag trea.

Hanes
gav betyget:

Ennu en väldigt knepig Beckfilm där det är tre mord som begås men egentligen är det bara ett som klaras upp. Sen är det dysterhet för hela slanten. Stark tvåa..

Senaste recensionerna

Noisome
gav betyget:

Underhållande, men förvänta dig inga skrämskott.

janne lindh
gav betyget:

En ganska rörig Beck-film men med visst underhållningsvärde. Peter Haber och Mikael Persbrandt är som alltid bra. Och jag älskar Stina Rautelin.

Milla86
gav betyget:

En av de sorgligaste Beck-filmerna hittills. Som vanligt finns det flera olika brott som ska utredas av polisgänget. Dels är det hatbrott mot homosexuella där en religiös sekt är inblandad och dels är det ett mord på en nära medarbetare i polishuset. Samtliga brott visar sig dock ha en gemensam nämnare i slutändan.

Gunvald har gått in i väggen. Jag har aldrig sett honom så lugn och dålig förut. Efter ett tag repar han sig och blir sitt vanliga jag. Utan polisuniform och kostym denna gång, vilket gör att skurkarna kommer för nära inpå hans privatliv.

Filmen är något seg emellanåt och vissa sekvenser gås igenom för snabbt för att passa till en tv-film.

Hilts
gav betyget:

Helt ok Beck med en bra och skön Persbrandt.

heroin
gav betyget:

En av de bättre Beckfilmerna.
Efter några småsega rullar i den nya säsongen händer det ÄNTLIGEN något spännande!
Och här sparas det inte på krutet utan den spännande stämningen håller i sig i hela filmen.
På ett trovärdigt och välgjort sätt tar denna film upp ett högaktuellt och alltid lika tabubelagt ämne - religiösa organisationer som använder sin religion som skyddsmantel för ren brottslighet.
En svettigt bra Beck.

Hanes
gav betyget:

Ennu en väldigt knepig Beckfilm där det är tre mord som begås men egentligen är det bara ett som klaras upp. Sen är det dysterhet för hela slanten. Stark tvåa..

teddybjorn_tjej
gav betyget:

Denna film är bra men sorglig. Persbrandt och Haber är bra i denna film.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 14190
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: