En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Big Mommas - Sådan far, sådan son

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,0
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Big Mommas - Sådan far, sådan son Köp filmen på Discshop
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,0
(5 betyg)

Handling: Trent är 17 år och son till FBI-agenten Malcolm Turner. Trent blir en dag vittne till ett mord och ska nu tillsammans med Malcolm gå "undercover" på en flickskola för att hitta mördaren.

Fakta:
År: 2011
Regissör: John Whitesell
Originaltitel: Big Mommas: Like Father, Like Son
Ursprungsland: USA
Längd: 01:47
Medverkande:
Martin Lawrence
Brandon T. Jackson
Max Casella
Alexyz Danine Kemp
Jessica Lucas
Portia Doubleday
Faizon Love
Keith Allen Hayes
Ana Ortiz
Steve Warren
Marc John Jefferies
Mari Morrow
Justin Price
Reagan Michelle
Michelle Ang
Fler personer
Bilder:

Copyright Twentieth Century Fox

Senaste recensionerna

Jollanboll
gav betyget:

Tyvärr. Denna film säger mig ingenting..

Den är inte rolig som helhet, utan bara intetsägande.

Karaktärerna är inte heller ett dugg roliga och är fel i denna film. Man ska aldrig göra en komedi av detta slag och delvis försöka göra den seriös. Gör den istället helt banal och vrickad. Istället försöker filmen kläma in en kärlekshistoria som är fruktansvärd löjlig och klichéartad. Och någon form av polisjakt efter ett försvunnet usb minne.

Tyvärr finns det inte en enda rolig scen i denna film, utan när tjockis skämten kommer, är de oftast förväntade och inte alls på något sätt originella. Vi har sett allt för, och när vi har sett det för, har vi gjort det i ett sammanhang där de lyckas spela ut tjockis skämten på ett bättre sett. Skämten kring två män i kvinnokostym är också väldigt tråkig. Problemet är att Martin Lawrence och hans son i filmen aldrig överdriver sina karaktärer till det yttersta, vilket jag tycker är nödvändigt för att karaktärerna ska bli roliga. Istället stannar det i något halvroligt, kring någon olycka eller lustig händelse, som antingen dissas och fnissas av de populära tjejerna i skolan, eller väcker sympati hos övriga.

Dessutom har jag svårt för själva miljön, med tonvis med "vackra" unga kvinnor, med mindre kläder. Detta är inte ett dugg intressant och ger inget till filmen varken i sig själv eller som komedi. Utan spelar bara på den heterogena och genus artade system och normer vi har i samhället. Vilket man inte bör uppmuntra. I alla fall inte, när det som i den här fallet inte skämtas om, utan bara är en självklar del i (den dåliga) handlingen

Nej. detta är en urusel film som inte alls funkar. Se andra filmer som på ett bättre sett lyckas driva med tjocka, alternativt afroamerikaner.

Mer fakta:
Biopremiär: 2011-03-18
Filmpunkten-id: 23476
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Big Momma's hus (2000)
Big Momma's hus 2 (2006)