En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Bondgården

Barn/Familj:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,5
(15 betyg)
Sätt ditt betyg:

Bondgården Köp filmen på Discshop
Barn/Familj:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,5
(15 betyg)

Handling: På den lilla idylliska lantgården är det bonden som har koll på läget – tror han. Men när ljuset släcks i boningshuset förvandlas ladan till en partyzone. Fåret som håller vakt hinner knappt bräka ”kusten är klar” förrän djuren på gården reser sig på två ben, börjar snacka, kollar på TV och driver med varandra. Ungtjuren Otis är hjärnan bakom de flesta upptågen och hans humoristiska ådra stimuleras ytterligare när den snygga kossan Daisy gör entré på gården. Men alla är inte odelat positiva till Otis coola stil. Hans pappa, Ben, tycker att sonen tar livet på för lite allvar. Själv har Ben gjort till sin uppgift att vakta inhägnaden så att inga vilda djur kan ta sig in. Han brukar säga: ”Så länge jag lever kommer inget djur på denna sida av inhägnaden att råka illa ut”. Otis tycker att pappas tjat om farligheter är nys, men en dag händer det otänkbara. Ben finns inte mer på plats vid stängslet och uppgiften att vaka på sin ”meddjur” faller på partyprissen Otis. Uppdraget visar sig vara svårare än vad Otis trott och snart smyger coyotes tätt kring knutarna. Samtidigt börjar bonden misstänka att djuren gör någonting annat på nätterna än att snusa söt i sina bås… .

Fakta:
År: 2006
Regissör: Steve Oedekerk
Originaltitel: Barnyard
Ursprungsland: USA
Längd: 01:30
Medverkande:
Kevin James
Courteney Cox
Sam Elliott
Danny Glover
Wanda Sykes
Andie MacDowell
David Koechner
Fler personer
Bilder:

Copyright United International Pictures AB (UIP)
Fler bilder


Mest populära recensionen

kaj08
gav betyget:

Vi får följa livet på en bondgård där djuren beter sig som människor när ingen människa ser på. Ett ganska småkul koncept. Det finns en del roliga djur och röster bakom figurerna, men tyvärr är handligen lite väl tunn, och i den lilla handlig som finns är det mesta rätt förutsägbart. Det hela landar på en stark 2-a.

Senaste recensionerna

mysgrabben
gav betyget:

Små kul och rolig liten animerad film som lyfts med musik scenerna. Dock så är filmen otroligt förutsägbar så man vet redan hur filmen slutar 5 minuter in. Och nått jag inte förstår är varför dem är animerade som kossor när dem ska vara tjurar?

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Taglines: Have a cow. / What happens in the barn stays in the barn/ The Original Party Animals / The Secret Lives Of Animals Revealed!

Detta var en film jag hade noll förväntningar på då ingen hade sett den, men den blev ju så klart därav mycket roligare då. Faktiskt i klass med en del Dreamworks- eller Pixarproduktioner (denna gjordes av Nickeodeon) vad gäller humor och kvalite på animeringar.
Denna kan faktiskt tom. (!) hamna i DVD-samlingen, för detta kan och vill jag se om flera gånger. Stundtals riktigt rolig även för vuxna!

Trivia: -

Bambi Tjejen
gav betyget:

Länge sedan jag såg denna och man börjar tänka
"Hur länge ska de överdriva". Men annars tycker jag den är kul och rolig så den får en stark 3:a

kaj08
gav betyget:

Vi får följa livet på en bondgård där djuren beter sig som människor när ingen människa ser på. Ett ganska småkul koncept. Det finns en del roliga djur och röster bakom figurerna, men tyvärr är handligen lite väl tunn, och i den lilla handlig som finns är det mesta rätt förutsägbart. Det hela landar på en stark 2-a.

Hook
gav betyget:

Tillbaka till bondgråds miljö...

Bondgården är en mycket roand eoch disney aktig film; utan att ens disney har ett finger med i productionen.

Allt är som upplagt och skuret , det finns plats för kärlek, humor och död...jo död och ondska finns utanför dom knakiga trä byggnaderna. som alltid i dataanimerad filmer numera verkar det som man bara fokuserar sig på miljöere ljuset och fuktig hud och hur mångar sporrer kan vi få med i varje bild... det känns billigt, Madagaskar var bara rolig for sin katiga form, Vilddjuren var bättre än Hem till Gården.

Bondgården är rolig och har en bättre givande story, klart 2006-7 bättre sattning på animation och humore kombinationer, att höra James Kevin som ko gör det bara roligare. en klar tvåa till en film som har mer humor i ljudet än trovärdighet i bild.

Mer fakta:
Biopremiär: 2007-01-12
Filmpunkten-id: 12959
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: