En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Lånaren Arrietty

Drama:
Fantasy:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(16 betyg)
Sätt ditt betyg:

Lånaren Arrietty Köp filmen på Discshop
Drama:
Fantasy:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(16 betyg)

Handling: 14-årige Arrietty och resten av Klock-familjen lever ett lugnt och stilla liv medan de fyller sitt hem med saker som de har "lånat" från människornas hus. Plötsligt en dag så förändras livet för Klockorna när en liten människopojke råkar få syn Arrietty...

Fakta:
År: 2010
Regissör: Hiromasa Yonebayashi
Originaltitel: Kari-gurashi no Arietti
Alternativ titel:The Borrower Arrietty (Australien)
Alternativ titel:Borrowers, The (Japan)
Ursprungsland: Japan
Längd: 01:34
Ingår i tema: Studio Ghibli

Medverkande:
Tomokazu Miura
Shinobu Ôtake
Keiko Takeshita
Bilder:

Copyright Toho Company

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Helt makalöst bra, ett måste för alla Ghibli älskare! ^^,

Emma84
gav betyget:

Fint tecknad film med bra musik. När man läser handlingen känns filmen ganska tråkig och det är också till viss del så jag känner när filmen rullar på. Det blir lite segt ibland men tack vare bra musik och fin teckning hänger man med. Hade som sagt önskat lite mer av filmens handling. Småmysig dock.

Hook
gav betyget:

Småsaker gör hela intrycket

Arietty lever med sin familj i ett gammalt hus, de lånar saker från sina grannar för att överleva och odlar saker i den stora trädgården. En dag kommer en sjuk pojke vid namn Shô till huset för att vila upp sig efter en lång behandling. Arietty som alltid velat träffa ny människor känner sig dragen och snart möts de två. Då Arietty är bara 10 cm hög så står hon på Shôs hand för att se in i hans blå ögon.

Berättelsen om 'Lånarna' är skriven av författarinnan Mary Norton. Mest känd är versionen från 1997 med John Goodman. Hon har förövrigt skrivit boken 'Sängknoppar och kvastskaft' som disney gjort film på som seder mera Studio Ghibli gjort en egen tolkning av. För regin står Hiromasa Yonebayashi, som gör sin regi debut men har jobbat med Ghibli klassiker som 'Princess Mononoke ' & 'Spirited Away'.

'Arietty' är en film som är extremet detaljrik som alla andra Ghibli filmer. Storyn är rak och inte mycket rum för sidestories eller förlängda romantiska svagheter. Det är en vacker film med ett oerhört vackert soundtrack som spelas och sjungs av Cécile Corbel.

Arietty är en kort romantisk film med ofantlig humor och oerhört gripande, det starkaste äventyrs dramat sedan 'Spirited Away' inga onödiga magier eller onda förvrängda personer eller karaktärer endast nu tid i en varm solig trädgård fylld av blommor, lugn och en stor fet katt. Detta är en film för er som gillar fantasy och drama med den unika touch av Hayao Miyazaki och Ghibli.

Kolla under ert eget hus det kanske finns någon där som 'lånar' dina saker utan din vetskap.

Story: 4+
Röster (Japanska): 5
Regi: 4+

Helhet: 4+

Cammie
gav betyget:

Söt Studio Ghibli-film som dock inte är speciellt nyskapande.

Mer fakta:
Biopremiär: 2011-11-02
Filmpunkten-id: 22937
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: