En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Coffee and Cigarettes

Drama:
Musik:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(23 betyg)
Sätt ditt betyg:

Coffee and Cigarettes Köp filmen på Discshop
Drama:
Musik:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(23 betyg)

Handling: Ett antal berättelser om människor som på olika sätt diskuterar sina liv över kaffe och cigarretter. Detta är en film som bygger på ett antal korta berättelser filmade vid olika tillfällen.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Jim Jarmusch
Originaltitel: Coffee and Cigarettes
Ursprungsland: USA
Längd: 01:36
Medverkande:
Roberto Benigni
Cate Blanchett
Steve Buscemi
Bill Murray
Iggy Pop
Tom Waits
Joie Lee
Cinqué Lee
Joseph Rigano
Vinny Vella
Vinny Vella Jr.
Jack White
Meg White
Fler personer

Mest populära recensionen

starkenberg
gav betyget:

annorlunda!inte särskillt svårt att hänga med precis. bra skådespelare. kul idé med roliga små inslag. jag tycker den var mycket trevlig att titta på och rolig underhållnig. men som sagt inget man förväntar sig av dessa skådespelare men det gör det bara ännu bättre!

Senaste recensionerna

Desperat
gav betyget:

Filmen är bra i små doser. Jag hade hellre sett tio minuter i taget av filmen, då den snabbt blev tråkig. Bör ses med en kopp kaffe (eller någon annan varm dryck) i handen, och för rökare kan det vara en bra idé att röka i pauserna.

carlstrom
gav betyget:

Rätt briljant i sin överdrivna simpelhet. Smart användning av subtext och de flesta skådespelarna agerar perfekt. Givetvis är vissa historier bättre än andra, men nivån är ovanligt jämn, antagligen för att det är samma regissör som stått bakom verken. Svag fyra, filmen lyckas verkligen underhålla med sin originallitet och det hela fungerar verkligen som en frisk fläkt.

kalles
gav betyget:

Tråkig och mer dryg och olustig än nyskapande och träffande..
Dom flesta dialoger är hemskt ointressanta och levereras stelt..

Ingen höjdare helt enkelt..

Lasermannen
gav betyget:

Scenerna har allihopa extremt underhållande samtalsämnen, och de är allihopa extremt väl uppbyggda. Ta tex. scenen med Iggy Pop och Tom Waits (fantastisk) hur det börjar med att Tom Waits är i ett slags mentalt underläge och sen när scenen går mot sitt slut har det vänts helt och hållet. Mest flippat är scenen med Meg och Jack White. Lite smått underbart en dag efter att man varit på underbar.

sirnootherlikemykind
gav betyget:

delvist rolit, men lite för boring annars. cool ide endå, de kunde bara vara lite mer fart imellanåt, blev för segt liksom..

nemo-saltat-sobrius
gav betyget:

Filmen som fick mig till att börja dricka kaffe.. :>

Lepre
gav betyget:

Lite smårolig film med intressanta diskussioner, men den var förbannat tråkig, man tröttnar faktiskt. Men det är så orginellt och snyggt och svart-vitt, den funkar, men inte om man är trött.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 5076
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: