En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Cold and Dark

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,0
(4 betyg)
Sätt ditt betyg:

Cold and Dark Köp filmen på Discshop
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,0
(4 betyg)

Handling: John Dark och Mort Shade är två poliser som inte drar sig för att använda våld. När de undersöker en plats där de tror människosmuggling pågår blir Mort överfallen av en okänd gärningsman. Han klarar sig, men blir på något sätt förändrad. Den efterföljande tiden uppdagas en rad fall med makabra mord.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Andrew Goth
Originaltitel: Cold and Dark
Alternativ titel:Cold & Dark
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:31
Medverkande:
Luke Goss
David Baker
Cassandra Bell
Richard Bonehill
Michael Culkin
Steven Elder
David Gant
Kevin Howarth
Matt Lucas
Rhys Moosa
Carly Turnball
Dan van Husen
Fler personer

Senaste recensionerna

Goegenhagen
gav betyget:

Denna filmen blir ett fint exempel på att man alltid ska läsa på baksidan av filmens fodral ordentligt. Vad som tycktes vara en halvtaskig skräckis var något ännu värre. Man bjuds på dåliga skådisar och usel handling. Filmen har inte någon som helst röd tråd känns det som, verkar som att regisören på nåt sätt satsat allt på att bygga upp så mörka och coola miljöer som möjligt. Det är väl också det enda filmen har vissa stunder... Enda som är lite kul är den gamla mannen på något kontor som skriker ut "They make me drink monkeymilk" i en scen...

Jag rekommenderar inte denna filmen!

Goliatbagge
gav betyget:

När jag skulle se den här filmen hade jag ingen aning om vad det var för typ av film. Det visade sig vara en brutal och smått kuslig actionskräck från Storbritannien. Miljöerna i filmen är skabbiga och det är en mystisk känsla genom hela filmen. Känslan är det inget fel på, men storyn är verkligen inte bra. Först lutade det åt en mystisk polisfilm, men det hela utvecklades så småningom till någon konstig hybrid mellan ”Romper Stomper” och en vampyrfilm. Summan blir en annorlunda och svårplacerad film, med stela skådespelare, så betyget blir godkänt.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8218
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: