En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Conviction

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,5
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Conviction Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,5
(2 betyg)

Handling: Så länge han kan minnas har Carl Upchurch varit en brottsling. Som så många andra svarta män med hans svåra bakgrund och uppväxt har han ägnat sig åt brott och tillbringat större delen av sitt vuxna liv i olika fängelser. Men i fängelset upptäcker han utbildning och religion, och inser att han har makt att påverka sitt eget liv. Om han bara kan få andra unga män att inse detta kan även de vända sina kriminella liv till det bättre.

Conviction bygger på självbiografin "Convicted in the Womb". Omar Epps spelar Carl Upchurch, en omvänd värsting från Philadelphia som stred för att sprida sitt budskap om antivåld och för att föra samman några av USA:s farligaste brottslingar till fredliga samtal.

Fakta:
År: 2002
Regissör: Kevin Rodney Sullivan
Originaltitel: Conviction
Ursprungsland: USA
Längd: 01:35
Medverkande:
Omar Epps
Dana Delany
Charles S. Dutton
Anthony 'Treach' Criss
Kyle Kass

Senaste recensionerna

Sophie
gav betyget:

Saw är ett utmärkt exempel på att en lågbudgetfilm kan bli en fantastiskt bra rulle. Den urvattnade och fattiga miljön stämde så bra in med filmen i övrigt. I Conviction måste någonting ha gått fel, för här har man arbetat med en generösare budget, men ändå inte lyckats tvätta bort lågbudget-stämpeln som gör filmen tam och ointressant. Omar Epps är rätt usel som Carl Upchurch - han har varken gnista eller rätt attityd för sin roll. En ojämn film som känns som en sämre version av Redemption som berörde mycket mer. Det är synd, eftersom Conviction hade förutsättningar att passa mig som hand i handske. Filmen är ofta trist och ologisk, och har aldrig den där fingertoppskänslan som gör en riktigt bra filmatisering av en sann historia. Carl Upchurchs livsverk förtjänar bättre än detta.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 14556
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: