En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Dagbok från en motorcykel

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(35 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(35 betyg)

Handling: 1952 åkte 23-årige Ernesto "Che" Guevara runt i Sydamerika tillsammans med sin vän Alberto Granado. Denna roadmovie berättar om de orättvisor han möter och om hur hans revolutionära idéer vaknar som följd av detta.

Fakta:
År: 2004
Regissör: Walter Salles
Originaltitel: Diarios de motocicleta
Ursprungsland: USA, Tyskland, Storbritannien, Argentina
Längd: 02:08
Medverkande:
Gael García Bernal
Rodrigo De la Serna
Mía Maestro
Mercedes Morán
Jean Pierre Noher
Lucas Oro
Marina Glezer
Sofia Bertolotto
Ricardo Díaz Mourelle
Diego Giorzi
Facundo Espinosa
Susana Lanteri
Fernando Llosa
Marta Lubos
Natalia Lobo
Fler personer

Mest populära recensionerna

Wookad
gav betyget:

Kändes som en väldigt intressant rulle, och jag kan säga att den uppfyllde alla krav jag hade väntat mig. Man kunde ju inte hålla tårarna tillbaka i slutet, även om det inte var något speciellt. Men man levde sig in i filmen så starkt. Nä det här var en riktig fullträff måste jag säga.

Sofia92
gav betyget:

Väldigt välspelat och verklighetstroget, men så himla mycket mer är det faktiskt inte. Ibland blir det till och med lite drygt och intetsägande, men sen finns det också stunder som glänser, även om jag tycker de är för få. Nästan en fyra.

Senaste recensionerna

Brita
gav betyget:

Fin film om en resa genom Sydamerika. Jag hade dock förväntat mig att det skulle hända mer på resan, men en hel del intryck från filmen tror jag kommer attt dröja sig kvar. Bra skådespel och vackra bilder.

andor
gav betyget:

Drama som inte berörde mig nämnvärt. Vacker film med bra och trovärdigt skådespeleri.

lindajjj
gav betyget:

En strak fyra! Otroligt intressant om Che Guevara som ung. Och så bra som film - allt är trovärdigt, man vill bara sjunka in den andra världen och tiden går fort, precis som det ska vara med en bra film.

mysgrabben
gav betyget:

En väldigt bra och små gripande film. Otroligt vackra miljöer och foto. Grymt skådespeleri speciellt av Gael García Bernal som är en av mina favorit skådespelare.

Emiam
gav betyget:

En stark 3+ som film & i sin egen genre.

Taglines: Before he changed the world the world changed him. / Let the world change you... and you can change the world.

Naja, en klart positiv filmupplevelse, men jag håller i grunden med Sofia92: "...men så himla mycket mer är det faktiskt inte... Nästan en fyra."
Rätt bra skådespeleri, även om jag tycker rollerna inte krävde så mycket.
Mycket fin akustisk gitarr-musik då och då!
Mycket fint foto/scenografi filmen relativt rakt igenom. Härliga miljöer i naturen runtom i Sydamerika.
Trodde lite mer på denna film trots allt. Det som verkligen är bra är att den faktiskt är en historiebok som ger en djupare inblick i Che Guevaras tidigare liv, som iaf gett mej en liten annan bild av mannen bakom det idag så vanliga t-shirtansiktet (kan dock fortfarande för lite om honom för att värdera personen). Men filmen hamnar trots detta nog inte i min DVD-samling. Inget nyskapande här, utan detta har vi sett förut. Och jag tvekar över om jag behöver se om filmen igen.

Trivia: When Ernesto and Alberto are at the Chuquicamata copper mine in Chile the foreman shouts that the mine isn't a tourist attraction. These days it is. / Despite based upon an Argentinean book, about a Cuban-Argentinean legend, with a Mexican and an Argentinean actor in the leading roles and spoken in Spanish, the film represented Brazil in many film festivals worldwide. Only the director, Walter Salles, is Brazilian. / The motorcycle used by the real life pair was a British-made Norton International, which had a 500cc single cylinder engine. The director revealed that they found, restored and used such Nortons except for the crash scenes where modern Suzukis were made up to look like Nortons and christened "Nortsukis". The director revealed that whereas the old Nortons were unfailingly reliable, the modern Suzukis were forever breaking down.

Sofia92
gav betyget:

Väldigt välspelat och verklighetstroget, men så himla mycket mer är det faktiskt inte. Ibland blir det till och med lite drygt och intetsägande, men sen finns det också stunder som glänser, även om jag tycker de är för få. Nästan en fyra.

dean martin
gav betyget:

I brist på annat råkade jag se den här filmen. Blev mycket förvånad när jag märkte mig själv helt gripen av den. Klart sevärd.

Mer fakta:
Biopremiär: 2004-10-22
Filmpunkten-id: 6132
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: