En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Fantomen på stora operan

Mysterium:
Rysare:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Fantomen på stora operan Köp filmen på Discshop
Mysterium:
Rysare:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(1 betyg)

Handling: Hammers version av klassikern. En nyskriven opera ska sättas upp med en ny kvinnlig stjärna i huvudrollen. Repetitionerna störs av sabotage och mord i samma veva som en misstänkt man i mask syns ströva omkring på teatern. Han låter till slut kidnappa stjärnan, men det uppdagas att denne fantom har god anledning att inkräkta på produktionen.

Fakta:
År: 1962
Regissör: Terence Fisher
Originaltitel: The Phantom of the Opera
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:24
Medverkande:
Herbert Lom
Michael Gough
Thorley Walters
Edward de Souza

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

Briljant version men saknar mystiken som finns i andra verk.
Herbert Lom gör rollen som Fantomen på ett mycket mer trovärdigt sätt. Att skapa något och sedan se det själas från en och bli galen av förtvivlan. Kärleken och triangel dramat finns inte riktigt på samma sätt. Här är det korten på bordet direkt med en kåt lord spelad av Batmans butler. En flottig producent som smör ordentligt med Christine som mer ser ut som en 80-tals barbie. Detta är en rolig och dramatisk film, simpel och ren rakt igenom. Det håller fram till slutet med få luckor som lämnar obesvarde frågor, men det finns så mycket man kan göra med Fantom en på Operan så jag förstår att man tagit den smala vägen.

Hammers version av Gastons bok är klart se värd med sin klassiska ryssar maner och musik som får en att tänka stor fylld katedrall. Dock så faller det på sin story, filmen är förutsägbar - men vilken är inte det. Det finns bättre Operafantomen-filmer man måste bara se dom dåliga först. Det här är alla fall en av dem som är mycket värd att se.

Story: 3+
Skådespelare: 4-
Regi: 3+

Helhet: 4-

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 16177
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Fantomen på stora operan (1943)
Fantomen på stora operan (1990)
Fantomen på operan (2004)