En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Far Cry

Action:
Äventyr:
Drama:
Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,7
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Far Cry Köp filmen på Discshop
Action:
Äventyr:
Drama:
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,7
(10 betyg)

Handling: Baserat på succéspelet med samma namn; Följer den vilselede äventyraren Jack Carver till en grupp öar ute i det solrika paradiset. Där stöter han på en stor kriminell organisation som genomför virusforskning och DNA-framodling. Jack blir allt mer indragen i paradisets smuts i jakten på sin kidnappade fru och hemligheten bakom varför han är där och stoppa galenskapen.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Uwe Boll
Originaltitel: Far Cry
Ursprungsland: Tyskland
Ingår i tema: TV/Dator-spel

Medverkande:
Til Schweiger
Emmanuelle Vaugier
Ralf Moeller
Udo Kier
Michael Paré
Craig Fairbrass
Chris Coppola
Michael Eklund
Fler personer
Bilder:

Senaste recensionerna

Zitrioce
gav betyget:

Skön omväxling.
Jag kan ju direkt säga att historien är helt omgjord. Det är svårt att göra en film av ett spel men det duger för att filmen ska vara underhållande.

Christiian2
gav betyget:

En riktigt kass film men vilken Uwe Boll film är inte det? kollade bara på denna för att se hur dålig den var.

Hook
gav betyget:

Avlägsen stank av "boll-shit"

Efter filmer som "Alone in the Dark" och "Bloodrayne" så har Uwe Boll gjort sig känd genom hollywood och dvd-butiker att vara en oerhört dålig regissör. Men det kanske vänder?

I "Far Cry" så är det ex-militären Jack Carver som får besök av en journalist som vill ut till en förbjuden ö. På ön så håller en forskare på med förbjudna experiment för att få fram den perfekta soldaten. Jack får motvilligt rädda situationen och får en ny båt på köpet.

Filmen är löst baserat på Cryteks tv-spels hit från 2004. För att spara pengar och tid så har man gjort om storyn helt och hållet, det är inga muterade apor alls utan blekt sminkade muskulösa skalliga skådisar med svart ögon som springer omkring och ser macho ut. Trots den bittra frånvaron av fantasi så är det inget emot att alla skådisar bryter på tyska. Det känns som en Schwarzenegger extravagansa.

Regin syns inte alls, kamera arbetet är från proffisionellt till nyböjare, känns mer som en blandning av "Cloverfield" och gammla Hong Kong filmer. Filmen försöker på något orimligt sätt vara mer än spelet, och hela den här Nemesis/Alice vänskapen är mer förutsägbar än något.

Även om tidigare filmer av Uwe Boll har varit kass och helt enkelt dumdristig stoy, så är "Far Cry" en något bättre actionrulle, det går att se och man behöver inte heller tänka efter så mycket så som andra action filmer nu för tiden, kändes skönt att bara se något annat för omväxling skull.

Story: 2+
Skådespelare: 3-
Regi: 1+

Helhet: 2+

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 16292
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: