En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Farväl Falkenberg

Drama:
Ungdom:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(69 betyg)
Sätt ditt betyg:

Farväl Falkenberg Köp filmen på Discshop
Drama:
Ungdom:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(69 betyg)

Handling: Barndomsvännerna har vuxit upp till unga män. David längtar efter att vara barn igen och Holger vill stanna kvar för alltid. De två bästa vännerna flyr ut till skogen och havet, undan framtiden. Jesper återvänder ständigt hem och Jörgen finansierar sin nya cateringfirma med stuginbrott. John är alltid på dåligt humör men blir glad av bacon. Vuxenlivet hägrar vid horisonten, men alla kommer inte att nå ända fram.

Fakta:
År: 2006
Regissör: Jesper Ganslandt
Originaltitel: Farväl Falkenberg
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:31
Medverkande:
John Axel Eriksson
Holger Eriksson
Jesper Ganslandt
Jörgen Svensson
C. David Johnson
Bilder:

Copyright Sonet Film AB


Mest populära recensionerna

inzomnia
gav betyget:

Väldigt vacker film från min kära hemstad, Falkenberg! (eller Falkenbyn som vi föraktfullt kallar den ibland, jag och mina utflyttade vänner) Filmen är riktigt bra. Innehållsrik dialog, vackra bilder, bra skådespeleri och otrolig nostalgi för mig personligen. Filmen berör mig verkligen. Särskilt eftersom den är baserad på en verklig händelse som jag minns väl.

Lepre
gav betyget:

Farväl Falkenberg har länge legat på min vill se lista och nu kan jag äntligen ta bort den därifrån. Redan innan jag såg filmen hade jag på känn (och hade sett lite av den) att fotot och musiken skulle vara grundstommarna i Farväl Falkenberg. Jag hade mer än rätt vad gäller dem, för berättelsen i sig engagerar aldrig tittaren. Det är helt enkelt något som händer, vi får ta del av människornas tragedier och komedier. Samtidigt berättas det snyggt och poetiskt (helt i onödan utan något sammanhang) av Ganslandt. Farväl Falkenberg är en otroligt vacker film som tyvärr inte blir särskilt intressant, den är seg som fasiken, men med tanke på hur förbannat fin den är och hur jäkla vaken och vid liv den känns så mår man riktigt bra när man ser den, trots att det inte är menat så. Jag lider med karaktärerna och vill nästan bara gråta mot slutet. Jag ger Farväl Falkenberg en svag fyra. Detta är helt klart Sveriges bästa film hittills, i alla fall på senare tid. Jag hoppas innerligt att den vinner en oscar och att Ganslandt sätter Sverige på kartan igen och jag hoppas dessutom att han fortsätter med film. Detta var ju en personlig rulle, så jag är rädd för att det kanske också blir hans sista, hans första och sista bästa Svenska film. Jag håller tummarna. Imponerande också av skådisarna som gör riktigt bra ifrån sig för att vara första-gångare.

Senaste recensionerna

KarinLovisa
gav betyget:

När mansrollen är som mest tragisk.

mysgrabben
gav betyget:

Nej detta va ingen film för mig direkt, alldeles för seg. Först efter typ 1 timme händer de nåt. Visst va den vacker och musik var bra men de händer typ ingenting. Det är en hyllnings film till Falkenberg och vänskap och barndomsvänner. En svag 2:a.

Hilts
gav betyget:

Säregen liten film. Har blandade känslor för den. Ibland känns den som en ganska skön "Independent" produktion, samtidigt som jag ideligen tittade på klockan p.g.a. att den också är ganska seg. En svag trea!

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en svensk film som sticker ut från mängden. Har en skön independentkänsla över sig och skådespeleriet är toppklass. Bra skriven dialog och killarna är så trovärdiga att jag nästan blir övertygad om att de finns på riktigt. Svårt att gå in närmare på handlingen utan att spoliera filmen, men bakgrunden till en viss karaktärs handling är lite för vag för att jag ska kunna förstå den. En mycket stark trea blir betyget till en av de bästa svenska filmerna på länge.

freddyvonmetal
gav betyget:

dålig dålig film e allt jag kan säga...stängde av efter 30 minuter

Bigge
gav betyget:

En film som griper tag i en, den var otroligt vacker film. Bra foto och musik. Man kunde känna igen sig i den.

Skumbjörn
gav betyget:

helt värdelös! Jag blev mycket besviken på denna filmen!

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-09-22
Filmpunkten-id: 12812
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: