En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Borta bäst, hemma värst

Komedi:
Romantik:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(29 betyg)
Sätt ditt betyg:

Borta bäst, hemma värst Köp filmen på Discshop
Komedi:
Romantik:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(29 betyg)

Handling: Paret Brad och Kate träffas på en biograf på självaste julafton. De har båda tagit sin tillflykt dit för att slippa besvärliga familjesammankomster. De blir kära och inser att deras lycka ligger i att fortsätta undvika sina diskfunktionella familjer. Varje år hittar de på än värre lögner för att slippa fira jul med sina släktingar. Denna jul är planen att fly till Maldiverna, men flygplatsen stängs ned och alla flyg blir inställda. Paret tvingas tacka ja till en familjemiddag hos Kates mamma. Det ena leder till det andra och innan de vet ordet av har paret lovat att fira jul med samtliga av sina fyra frånskilda föräldrar.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Seth Gordon
Originaltitel: Four Christmases
Alternativ titel:Anywhere But Home (Storbritannien)
Alternativ titel:Mein Schatz, unsere Familie und ich (Tyskland)
Ursprungsland: USA, Tyskland
Längd: 01:28
Ingår i tema: Jul

Medverkande:
Reese Witherspoon
Vince Vaughn
Kristin Chenoweth
Robert Duvall
Jon Favreau
Mary Steenburgen
Sissy Spacek
Dwight Yoakam
Carol Kane
Tim McGraw
Stephanie Venditto
Cedric Yarbrough
Collette Wolfe
Katy Mixon
Laura Johnson
Creagen Dow
Fler personer
Bilder:

Copyright AB Svensk Filmindustri
Fler bilder

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En -3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Stundtals riktigt rolig, men på det hela taget alldeles för ojämn - minus för manuset samt de många mycket kända skådespelarna till trots. Betyget klarar sig knappt från tvåan upp över kanten till trean. Skulle t ex. aldrig köpa och se om denna, vilket brukar säga nåt om kvalitén!
Men hela idén är ju sjukt rolig, synd de inte lyckas förvalta den bättre. Känns som ett stressigt hafsverk där filmbolagsdirektörerna manat på teamet om att deadline måste hållas till varje pris. Sen undrar jag som själv är skilsmässobarn hur/om man IRL verkligen skulle klara av 4 familjebesök på en julafton, dvs ca 16 timmar?(!) Hm, ca 4 timmar/familj inkl. resor, nja kanske inom samma storstadsregion, men nog krävs det allt lite tomtesuperkrafter för den bedriften! ;)

lindajjj
gav betyget:

Förvånansvärt rolig, särskilt när TV:n fattade eld. Det kändes dock som om de fick slut på antingen pengar eller idéer på slutet.

Audrey T
gav betyget:

Detta hade kunnat vara ett roligt upplägg i stil med ”Släkten är värst” men det uppstår inga roliga situationer utan bara obehagliga och man sitter och skruvar på sig å skådespelarnas vägnar. Det finns ingen som helst julstämning i filmen och ingen värme eller personkemi. Det kan inte ha varit för det strålande manuset som Reese Witherspoon ställde upp i den här kalkonen. Slösa inte bort er tid utan se istället t.ex. ”Släkten är värst” med Ben Stiller eller”The family Stone” med Sarah Jessica Parker.

Shining_pearl_
gav betyget:

En mysig och underhållande film, med bra skådespelarinsatser!

Pesole
gav betyget:

En riktigt bra film, älskar den med dessa två bra skådespelare, föll för dem direkt.

AniloraK
gav betyget:

Rolig och lättsam! perfekt under vinterdepressionen :) men inte mer

Savannah
gav betyget:

En snäll jultrea blir det, trots att denna rulle har fått rätt kasst betyg på IMDB. Ojämn och bagatellartad, men upplägget känns hyfsat kul trots allt. Tyvärr suger slutet apa, men man kan ju inte få allt, eller hur?

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-02-27
Filmpunkten-id: 20591
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: