En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Frozen River

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,9
(25 betyg)
Sätt ditt betyg:

Frozen River Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,9
(25 betyg)

Handling: Vid gränsen mellan USA och Kanada, nära ett Mohawk-reservat mellan New York och Quebec, är smuggling ett sätt för vanliga människor med minimilön att få extra pengar. Två kvinnor tvingas på grund av desperata omständigheter smuggla över gränsen via den frusna floden St. Lawrence.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Courtney Hunt
Originaltitel: Frozen River
Ursprungsland: USA
Längd: 01:37
Medverkande:
Melissa Leo
Misty Upham
Michael O'Keefe
Mark Boone Junior
Charlie McDermott
James Reilly
Dylan Carusona
Jay Klaitz
Michael Sky
John Canoe
Nancy Wu
Fler personer
Bilder:

Copyright Noble Entertainment
Fler bilder

Senaste recensionerna

wildpalm
gav betyget:

Känslosamt och välspelat drama med starkt och verklighetstroget manus. Berörde mig en hel del. Melissa Leo är outstanding i huvudrollen. Stark trea!

Emiam
gav betyget:

En -3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

antoniuz
gav betyget:

stark 2'a - svag 3'a.
landar på en 2'a

Siixten
gav betyget:

Bra skådespeleri, spännande, men ett deprimerande tema.

Hilts
gav betyget:

Sevärd film som griper tag i en.

junkninjan
gav betyget:

Frozen river utspelar sig i USA precis vid gränsen till Kanada. Intrycket som ger sig från första rutan, är att det handlar om en melankolisk historia med en touch av dokumentärfilm över sig. Det osminkade sätt som de nedgågna miljöerna presenteras på, går hand i hand med filmens huvudkaraktär, en kvinna vid namn Ray.
Ray är en härdad person som sett sina bästa år och som kämpar i en whitetrash karusell med att få pengar att räcka till för att försörja sina två söner och samtidigt att täcka upp för sin spelmissbrukande mans svek. Det är en avskalad och ärlig historia som känns genuin.
Historien utvecklas ganska snabbt till att bli ett kriminaldrama. Inte det sedvanliga förutsägbara dramat som visas på tv2 på lördagskvällar med Helen Mirren i huvudrollen. Nej, Frozen river är bättre än 99% av sina förlagor. Det finns en del drag av Fargo i miljöerna och även en dos av Monster i karaktärsuppbyggnaden.
Det är en bra historia i makligt tempo som kan rekommenderas starkt till dom som normalt sett uppskattar kriminalare. För alla andra så är det fortfarande ett starkt drama.

kaj08
gav betyget:

En märklig film där en vad synes ansvarsfull mamma plötsligt börjar smugla invandrare samt skjuta skarpt med pistol. Det känns inte speciellt trovärdigt och den lilla handlingen som finns i filmen är rätt dum. Dock rätt bra skådespelarinsatser och fina småtrista miljöer. Synd att inte handlingen var bättre. Filmen får en medel 2-a.

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-01-02
Filmpunkten-id: 20301
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: