En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Frost

Barn/Familj:
Äventyr:
Musikal:
Fantasy:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(40 betyg)
Sätt ditt betyg:

Frost Köp filmen på Discshop
Barn/Familj:
Äventyr:
Musikal:
Fantasy:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(40 betyg)

Handling: En bergsklättrare och en ung flicka vid namn Anna reser genom farliga landskap för att träffa den legendariska Snödrottningen, som kan stoppa den eviga vintern som drabbat deras land...

Baserad på fantasiberättelsen av danske Hans Christian Andersen.

Fakta:
År: 2013
Regissör: Chris Buck Jennifer Lee
Originaltitel: Frozen
Alternativ titel:Disney's Frozen
Ursprungsland: USA
Längd: 01:48
Ingår i tema: Disneyklassiker

Snö

Medverkande:
Kristen Bell
Josh Gad
Idina Menzel
Jonathan Groff
James Pasierbowicz
Bilder:

Copyright Walt Disney Pictures

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En 3+ som film, i sin egen genre & som underhållning.

Mycket fina animationer, även på DVD:n. Mysiga vintriga miljöer, men skumt att scenen från den frusna sjön med Olof och Sven på julafton kl15 2013 inte är med i den riktiga filmen!? Om man vet om det förstår det inte filmen, men annars... Görom, gör rätt, Disney!
En vital fråga tycker jag lämnas obesvarad: hur fick Elsa egentligen sina magiska krafter när hon var barn? Här skulle en del 2 vara intressant...

Ajice
gav betyget:

Det kanske bara var mina egna förväntningar men för mig var det här inte så bra, det kanske hade funkat om de inte sjungit extremt irriterande låtar hela tiden, jag älskar musikaler som är bra men detta var ganska äckligt. Den är så förbannat uttjatad och den släpptes nyss! Alla karaktärer har vi redan sett så många gånger innan och då var de bättre. Nej tack, inget för mig, den funkar och se på och några skämt var bra, den har flera fina budskap men som försvinner i allt... Trams.

Hook
gav betyget:

Tina mitt frusna hjärta Disney!

Prinssesorna Elsa och Anna är bästa vänner, men Elsa är född med iskrafter. Båda systerarna roar sig tills en dag då Elsas krafter blir för mycket. För att skydda sin omgivning rådgiver Kungen med trollen i skogen. Elsa blir allt mer isolerad. Tiden går och Elsa blire krönt till drottning, Anna lever ett väldigt isolerat liv fram till den dagen. Anna konfronterar sin syster vilket leder till att Elsa tappar sin kontroll och kungariket blir i evig vinter. Anna bestämd att få sin älskade syster tillbaka och tinna riket för att återvända till de roliga dagarna i sol och värme.

Filmen håller en allvarlig och humorfylld blandad förtjusning. Med musik och sång som påminner och Disneys guld era under 90-talet. Med klassiker som Skönheten och Odjuret och Lejonkungen så är Frost ett roligt familje-äventyr om att våga älska och att inte vara rädd för vem man är eller vad andra tycker.

Rösttallanger som Kristen Bell Jonathan Groff Josh Gad Santino Fontana och den fantastiska Idina Menzel. Gör hela filmen till en fröjd att lyssna till och se. Även om det är en dataanimerad film så är det väldigt snygga snö effekter och design som gör att man förstår att det tagit tid.

Man går in i den här filmen med skeptisk min men under den korta stunden så blir man road av djur och snögubbar samt Annas komiska kemi med alla de vänner hon möter. Sång numberna hade jag i början inget emot, var bara nervöst att det skulle vara dåligt men med öppnings sången så blev det bara bättre och bättre. "Love is and Open Door" och "Let I Go" glittrar som mest i snötäcket som får mitt frusna hjärta att smälta.

story: 4+
röster (eng): 5
regi: 5

helhet: 5

mysgrabben
gav betyget:

Den bästa Disney och animation filmen på flera år. 5 av 5.

Mer fakta:
Biopremiär: 2014-01-31
Filmpunkten-id: 25108
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Frost 2 (2019)