En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Fyra år till

Komedi:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,3
(6 betyg)
Sätt ditt betyg:

Fyra år till Köp filmen på Discshop
Komedi:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,3
(6 betyg)

Handling: Folkpartiledaren David Holst var alldeles nyss Sveriges hetaste politiker, stilig, rolig, populär och självskriven som landets nästa statsminister. När Kristdemokraterna överraskande missar fyraprocentspärren i valet grusas Davids drömmar om en koalitionsregering och Socialdemokraterna får fyra år till vid makten. David har tappat sugen och väljarstödet når helt nya och outforskade bottennivåer. Han släpar sig håglöst mellan meningslösa möten på sin partipolitiska ökenvandring, stöttad endast av sin närmaste medarbetare och fru, Fia.

När David plötsligt en dag blir kär är problemet inte att han redan är gift. Problemet är inte ens att den han blir kär i är en man. Davids problem är att mannen har blir handlöst förälskad i, Martin, är den absolut sista på jorden han får bli kär i. Om de inte lyckas dölja sin kärlek hotar en offentlig skandal som kommer att krossa deras karriärer.

Men David har inte nerver för ett spel av det här slaget. Och till slut har misstagen och missförstånden blivit så många att deras kärlek går förlorad. Nästan.

En rolig, sorglig, vågad, smart, snuskig och extremt romantisk komedi. Så här har vi aldrig tidigare sett smygbögar, folkpartister, baptister eller katrineholmsbor skildras i en svensk film. Fyra år till visar att kärleken övervinner allt. Och att Ratata är det bästa popband som någonsin funnits.

Fakta:
År: 2010
Regissör: Tova Magnusson-Norling
Originaltitel: Fyra år till
Alternativ titel:Four More Years
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:27
Medverkande:
Björn Kjellman
Eric Ericson
Tova Magnusson-Norling
André Wickström
Sten Ljunggren
Richard Ulfsäter
Bilder:

Copyright SF Film
Fler bilder

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Hade inte hört talas om den här filmen innan jag såg att den gick på tv. Den var ungefär som jag väntat mig. Ganska lättsam och inte så avancerad handling. En rätt stabil 3:a.

Shining_pearl_
gav betyget:

En rolig och underhållande film. Fungerar att kolla på en gång.

Mer fakta:
Biopremiär: 2010-11-26
Filmpunkten-id: 23232
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: