En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

G.I. Joe: Retaliation

Action:
Science Fiction:
Äventyr:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(12 betyg)
Sätt ditt betyg:

G.I. Joe: Retaliation Köp filmen på Discshop
Action:
Science Fiction:
Äventyr:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(12 betyg)

Handling: Freds- och antiterroriststyrkan G.I. Joe blir utblottade som terrorister av den amerikanska presidenten, som är i maskopi med ärkefienden Cobra. För att rena sitt rykte måste de stenhårda agenterna bevisa för världen att de är 'the good guys'.

Fakta:
År: 2013
Regissör: Jon M. Chu
Originaltitel: G.I. Joe: Retaliation
Alternativ titel:G.I. Joe 2 (kronologisk titel/söktitel)
Alternativ titel:G.I. Joe 3D: Retaliation (alt titel)
Ursprungsland: USA, Kanada
Längd: 01:50
Medverkande:
Channing Tatum
Bruce Willis
Dwayne Johnson
Adrianne Palicki
Ray Stevenson
Ray Park
Walton Goggins
Joseph Mazzello
Elodie Yung
Arnold Vosloo
Byung-hun Lee
Faran Tahir
RZA
Jonathan Pryce
D.J. Cotrona
Matt Gerald
Luke Bracey
Fler personer
Bilder:

Copyright Paramount Pictures

Senaste recensionerna

Zebulon
gav betyget:

Riktigt skräp.undvik denna.

Hook
gav betyget:

Yo-ho-Joe

Cobra har tagit grep om makten i vita huset med en maskerad mastermind som president. G.I. Joes är likviderade och svartmålade som terrorister av sin ärkefiende. Men de få som överlevt måste stå som jordens sista frihets styrka. För rättvisa och hämnd leder Roadblock de få Joes för att återställa ordning och reda i kaoset skapat av Cobra Commander.

Dwayne Johnson (aka The Rock) kommer in för att rädda serien från undergång Chaning Tatum kommer tillbaka som Duke och deras vänskap är verkligen in ristat i sten, de få scener som gjordes om märlkas av at Tatum är frånfarande och vill inte ha med serien att göra. Överiga återkommande ansikten från första filmen är Ray Park som Snake Eyes och Byung-hun Lee som Storm Shadow. Deras action scener känns lite väl krystade och inte lika episka som i första filmen.

Det kommer ske väldigt mycket liknande mellan de två filmerna för att de skiljer sig märkvärdigt. De är mer grit och skittigt i del 2 än i del 1. De finns färre pinsamma försök till relationer i del 2 och mindre humor. Men gör rätt ifrån sig genom att göra action scenerna väldigt bra och häftiga. Storyn är inte mycket att hurra för. Man skulle kunna tänka att teamet bakom Zombieland skulle gjort något bättre men så blev det ej. Dialoger är fåniga och karaktärs utveckling finns ej,. det är ren och skär action i en sommar film som kom för sent eller för tidigt beroende på hur man ser det.

Med tanke på att de sköt fram premiär nio månader så kan man tycka att de borde ha sett misstagen. Men men, alklt går inte att rädda med 3D. G.I.Joe: Retaliation är en bra film, men så bra som trailern lovade och inte så bra som jag hoppades, Den är lite seg i början men avslutet är värt biobiljetten om verkligen vill se en action film som lever upp till ens egna barndoms minne om hur man lekte action figurer under bordet i köket som 7-åring.

story: 2+
skådespelare: 3
regi: 3-

helhet: 3

Mer fakta:
Biopremiär: 2013-03-27
Filmpunkten-id: 24072
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)