En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Happy End

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(1 betyg)

Handling: HAPPY END handlar om Jonna, Peter, Katrine, Asger och Mårten, som alla fem står i det största vägskälet i livet.
Jonna är 54 år och arbetar som körskolelärare. Jonnas son Peter ska gifta sig om två månader men en natt försöker han ta sitt liv. Katarina är en ung kvinna som tjänar extra genom att städa hemma hos folk, bland annat hos Jonna. Katarina lever i en otrygg tillvaro tillsammans med en obalanserad man, Asger. Asger är skyldig pengar och tvingas gömma sig från sina indrivare i hans och Katarinas lägenhet. Peter flyttar hem till Jonna för att han ska få lugn och ro. Där möter han Katarina och känslor uppstår. Jonna försöker få kontroll över både sin och Peters tillvaro. Samtidigt börjar hon ge körlektioner till en man som heter Mårten, som förlorade körkortet när han körde bil berusad.
De är människor som har viktig betydelse för varandra, men som inte är ärliga mot varandra. De lever i en skuggvärld av lögner och halvsanningar och väntar bara på att sanningen ska komma fram så de kan fortsätta sina liv i en ny riktning.

HAPPY END är Björn Runges bestämda steg tillbaka till den värld av känslor, kärlek, konflikter och starka kvinnoporträtt som belönade honom med ett regn av Guldbaggar för ”Om jag vänder mig om”. Det är också den avslutande delen i en trilogi som går under benämningen Befrielsetrilogin och som inleddes med ”Om jag vänder mig om” och del två var ”Mun mot mun”. Om människor som befriar sig från dåliga liv.

Fakta:
År: 2011
Regissör: Björn Runge
Originaltitel: Happy End
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:37
Medverkande:
Ann Petrén
Gustaf Skarsgård
Peter Andersson
Malin Buska
Johan Widerberg
David Dencik
Mariah Kanninen
Fredric Gildea
Anna Azcarate
Hanna Malmberg
Fler personer
Mer fakta:
Biopremiär: 2011-09-23
Filmpunkten-id: 23974
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: