En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Hypnotisören

Thriller:
Drama:
Kriminal:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(18 betyg)
Sätt ditt betyg:

Hypnotisören Köp filmen på Discshop
Thriller:
Drama:
Kriminal:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(18 betyg)

Handling: Kriminalkommissarie Joona Linna har ett vittne som trots svåra skador överlevt en ursinnig slakt på sin familj. I sin kamp mot klockan övertalar Linna hypnotisören Erik Maria Bark att försöka få fram ett vittnesmål under hypnos.

Fakta:
År: 2012
Regissör: Lasse Hallström
Originaltitel: Hypnotisören
Ursprungsland: Sverige
Längd: 02:02
Medverkande:
Mikael Persbrandt
Lena Olin
Helena af Sandeberg
Tobias Zilliacus
Nadja Josephson
Oscar Pettersson
Emma Mehonic
Jonatan Bökman
Anna Azcarate
Jan Waldekranz
Eva Melander
Fler personer
Bilder:

Copyright AB Svensk Filmindustri
Fler bilder


Mest populära recensionen

Isko
gav betyget:

Johan Falk, Wallander, Van Veeteren, Beck, etc. och nu ytterligare en svensk deckare. Svensk film har kört fast och behöver en nystart.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

3
Spännande, blodig och oförutsägbar, med bra skådespel av Olin och Persbrandt främst & väldigt vackert flygfoto över ett frostvintrigt Stockholm. Jag har ej läst bestsellern, men kan tänka mej att boken är bättre så klart. Känns som en svensk vanlig kriminalarhistoria på ett sätt, men detta är bättre än t ex. "Beck", som ju Persbrandt också är med i som en helt annan karaktär.

wildpalm
gav betyget:

Det här är en film man kan se på två sätt och har mycket att göra med vilket betyg den är värd. Antingen tittar man på den som en Beck, Wallander etc, dvs vilken vanlig svensk kriminalthriller som helst. Och då är den helt okej. Men sen kan man se den som jag inte kan undvika att se den.

Hypnotisören var totalhypad innan den släpptes. Persbrandt i huvudrollen, baserad på en av de mest populära svenska kriminalromanerna samt regisserad av självaste Lasse Hallström som inte gjort en svensk film sedan slutet av 80-talet. Hur kunde det då bli så här? Filmen är minst en halvtimme för lång, konstigt oläskig och märkbart händelselös.

Nej, detta är tyvärr ett ganska stort fiasko i mina ögon, speciellt med dagens utbud av kriminalare. Att den är gjord av Hallström syns knappt någonstans. Stark tvåa!

Shining_pearl_
gav betyget:

En mörk och otäck film, som är intressant men det gäller att vara i rätt sinnesstämning när man ser den. Fantastiska skådespelarinsatser!

Isko
gav betyget:

Johan Falk, Wallander, Van Veeteren, Beck, etc. och nu ytterligare en svensk deckare. Svensk film har kört fast och behöver en nystart.

Mer fakta:
Biopremiär: 2012-09-28
Filmpunkten-id: 24702
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: