En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

In This World

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,3
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

In This World Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,3
(7 betyg)

Handling: Kusinerna Jamal och Enayat bor i ett Afghanskt flyktingläger i Peshawar. När Enayats familj vill smuggla honom till England, och ett nytt liv, får 16-åriga Jamal följa med som tolk. En farlig och riskfylld resa inleds när Enayat och Jamal smugglas från land till land på lastbilsflak och tåg av professionella människosmugglare, så kallade "traffickers". Resan går genom "the silk road" som korsar Pakistan, Iran och Turkiet mot London. På vägen möter de många lika sinnade flyktingar som också drömmer ett bättre liv i ett annat land.
Dramadokumentären In This World är baserad på verkliga händelser och till stor del improviserad tillsammans med de båda debutskådespelarna.

Fakta:
År: 2002
Regissör: Michael Winterbottom
Originaltitel: In This World
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:28
Medverkande:
Jamal Udin Torabi
Enayatullah
Imran Paracha
Hiddayatullah
Jamau
Wakeel Khan
Ahsan Raza
Mirwais Torabi
Abdul Ahmad
Amanullah Torabi
Ramzan Ali
Chaman Ali
Rasheed
Allah Bauhsh
Fler personer

Senaste recensionerna

tennisemme
gav betyget:

Efter att jag sett den här filmen fick jag en känsla av, jag vet inte, hopplöshet. För det första är det mycket fuffens som pågår i länderna i öst. Jag förstår inte varför de inte kan resa på ett vanligt sätt till väst. Men kanske är det för att folket i väst inte tar emot dem? Eller? Jag vet inte mycket om människosmuggling, och jag vet inte mer efter filmen heller. Hur kan det vara så dåligt i ett land att man riskerar sitt liv för att komma till väst, och få ett bättre liv (får man det?). Det känns som att den här frågan är alltför komplicerad.

Olofsson
gav betyget:

Ja, jag fattar att vi ska tycka synd om alla flyktingar, men om vi nu skall beröras, gör då något riktigt istället för ett billigt hopkok som detta är.

djerryg
gav betyget:

Riktigt långtråkig film... Bara massa elände och skumma scener. Kommer knappt ihåg den fast jag såg den för några dagar sedan.

Pedda
gav betyget:

En film som jag var tvungen att genomlida i skolan. Seg som bara den!

Kristoffer
gav betyget:

Själva tanken med filmen är god, men filmatiseringen är urusel. Rörig och seg. Dessutom känns det som om regissören inte riktigt vet om det är en fiktion eller dokumentär han gör. Svag tvåa!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 6217
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: