En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

J. Edgar

Biografi:
Kriminal:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(16 betyg)
Sätt ditt betyg:

J. Edgar Köp filmen på Discshop
Biografi:
Kriminal:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(16 betyg)

Handling: FBI:s legendariske grundare och chef J. Edgar Hoover var fruktad, kontroversiell, beundrad, hånad, skandalös och aktad. Han sägs ha klätt sig i damkläder och varit hemligt förälskad i sina manliga rivaler, men bakom stängda dörrar dolde han hemligheter som skulle kunna ha ödelagt hans rykte, hans karriär och hans liv...

Fakta:
År: 2011
Regissör: Clint Eastwood
Originaltitel: J. Edgar
Ursprungsland: USA
Längd: 02:17
Ingår i tema: Rättegångar

Medverkande:
Leonardo DiCaprio
Naomi Watts
Josh Lucas
Armie Hammer
Ed Westwick
Lea Thompson
Dermot Mulroney
Judi Dench
Stephen Root
Jeffrey Donovan
Amanda Schull
Miles Fisher
Ryan McPartlin
Kaitlyn Dever
Michael Rady
Emily Alyn Lind
Fler personer
Bilder:

Copyright Warner Bros. Pictures

Senaste recensionerna

AntonT
gav betyget:

Se recension http://Antonfilm.blogspot.com

Hook
gav betyget:

J. Edgar - för mycket för så lite

John Edgar Hoover den ökända tuffa grundaren och chefen för FBI, Federal Bureau of Investigation och skaparen av arkivet i Senatens bibliotek. Många tror sig veta sanningen om denne man som gång på gång visat att han skyr inga medel inom lagens gränser att få ta i dem som bryter mot den Amerikanska lagen. men enligt biografin och närståendes berättelser var en ensam man som älskade sin mor mer än någon annan, han hade ett intimt förhållande med sin vän och kollega Clyde Tolson.

Med filmen 'J. Edgar' visar regissören Clint Eastwood ('Mystic River') pojken bakom mannen som grundade ett så stort personligt arkiv av dåtidens mest kända politiker att ingen vågade rubba honom från hans chefs position fram till hans död 1972 då han suttit i 48 år som chef för FBI. Men filmen berättar inte bara om hans position i samhället utan försöker få en bild om mannen och hans förhållande till andra människor.

Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen som j. Edgar Hoover och Arnie Hammer som hans kollega Clyde Tolson, samt Judie Dench som Edgars mor. Allt går fort och fram och tillbaka i skilldringen från 1920-30-talets Amerika. Om hur Edgars karriär bara stiger i höjden tills att han når toppen som han aldrig släpper. Manuset som är skrivet av Dustin Lance Black ('Milk') känns väldigt hopplockat av arkivannonser som berättar om Edgars framtåg inom rättsväsendet. Tunn story och inte mycket drama finns att känna av hos karaktärerna. DiCaprio och Hammer gör sitt allra bästa av situationen och visar att de är väldigt bra skådisar med hjälp av Eastwoods ganska gömda regi.

J. Edgar är ett så-där-kankse-dvd-drama som inte riktigt får in den där känslan som 'De Omutbara' eller 'Public Enemies' har, det blir torrt mellan övriga skådisar och bland så tittar man bort för att känslan i filmen är så seg och förutsägbar att man hellre ser om något mer klassikt än den här som försöker härma en era som inte alls känns tagen från tiden.

story: 2+
skådespelare: 3-
regi: 2

helhet: 2+

Mer fakta:
Biopremiär: 2012-01-20
Filmpunkten-id: 24027
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: