En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Kikis Expressbud

Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,8
(32 betyg)
Sätt ditt betyg:

Kikis Expressbud Köp filmen på Discshop
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,8
(32 betyg)

Handling: Kiki är tretton år gammal och är en häxa som tar hand som sig själv, när en häxa fyller tretton år så är det dags att ge sig ut i världen. Det är dags för Kiki att resa till en stad och fullgöra hennes häx-utbildning.
Med sig har hon hennes katt Gigi, på sin resa till staden Korico, där hon börjar arbeta som leverantör och använder sin kvast som leverantörs-fordon. Kiki måste lära sig att ta hand om sig själv och hon möter många svårigheter på sin resa.

Fakta:
År: 1989
Regissör: Hayao Miyazaki
Originaltitel: Majo no takkyûbin
Alternativ titel:Kiki's Delivery Service
Ursprungsland: Japan
Längd: 01:43
Ingår i tema: Studio Ghibli

Medverkande:
Minami Takayama
Rei Sakuma
Kappei Yamaguchi
Keiki Toda
Bilder:

Copyright Sonet Film AB
Fler bilder

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Blev lite besviken men den är ju bra, Kiki är kul och mysig

Cammie
gav betyget:

Väldigt söt film, precis som Miyazakis andra filmer. Dock är "Kikis Expressbud" en av de mest vardagliga av dem, och dessutom oväntat förutsägbar. Stark 3'a.

Regndroppe
gav betyget:

Jättesöt film!
Fin handling och härliga karaktärer dock inte den bästa av Hayao Miyazakis filmen.

Emiam
gav betyget:

En 3 som film & i sin egen genre, men en -3 som underhållning (dvs. för vuxna).

Tagline: -

Som vanligt är detta en fin liten historia som är fantastiskt vackert tecknad av Miyazaki och hans team (den pittoreska staden är till störst del inspirerad av två svenska städer bl a.) *.
Men tyvärr saknar filmen riktig spänning och engagemang för vuxna - detta är en av japanens filmer som verkligt klart riktar sej mot barn och unga tonåringar. Dessutom saknar manuset något som gör det hela ologiskt, alltså det är inte genomtänkt då det saknas en klarröd tråd med en tvist mot slutet och nån riktigt tydlig vändpunkt finns inte. Det är som om de har hittat på små historier som Kiki upplever och sen bara lappat ihop dem till en långfilm. Därmed upplevs filmen som osammanhängande och något seg för mej som vuxen.
Njaej, tveksamt om den hamnar i DVD-samlingen. Detta kan och vill man visst se om nån gång så där, men inte massor av gånger som just vuxen. Mest skulle det då vara för just den mysiga staden hon kommer till och de somriga bilderna därifrån. Kanske också för att lägga märke till fler detaljer såsom gatunamn och Miyazakis cameoroll t ex. Nästa gång vill jag dock se filmen med engelskt eller svenskt (om det ens finns) tal då jag såg versionen nu med japanskt tal och engelsk text.

Trivia: During the production phase, Miyazaki and his artists traveled to Sweden to research for the film. The photographs they took of Stockholm and Visby, formed the basis of the fictional city of Koriko. The city also contains elements of Lisbon, Paris, San Francisco, and Milan. / The story takes place in an alternative 1950's Europe where WWI and WWII never happened. Miyazaki has been quoted saying that the fictional city of Kokiro has one side on the shores of the Mediterranean, and the other on the Baltic Sea / The street name signs in the city have been copied from those used in Stockholm, down to using the names (or parts of names) of existing Stockholm streets and squares in at least two scenes, including "Klara Norra Ky" taken from Klara Norra Kyrkogata (Northern Klara Church Street).

Skumbjörn
gav betyget:

En av mina favoriter från chibli. Annorlunda från de andra filmer ja sett inte så mycket mystik och demoner utan en handling om en söt liten häxa :D

lindajjj
gav betyget:

Jag måste ge en femma (om än svag), för jag älskade den här filmen, den är helt underbar. Aningen bättre än Levande slottet, inte fullt så bra som Totoro... Men jag inser att jag måste se ALLT som H. Miyazaki har gjort! Det går rakt in i hjärtat och gör att man blir alldeles lycklig och tårögd.

Raffset
gav betyget:

Väldigt bra! Snygga miljöer (mkt hämtat från stockholm, gamla stan!!) och härliga karaktärer. Det enda som gör att Kiki's delivery service inte får mer än 4 är att slutet känns lite för abrupt. Jag ville se mer, höra mer och veta mer! Men i helhet är filmen magisk & underhållande!

Mer fakta:
Biopremiär: 2007-11-23
Filmpunkten-id: 11250
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Kikis Expressbud (2014)