En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Legend of the Fist

Action:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Legend of the Fist Köp filmen på Discshop
Action:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(2 betyg)

Handling: Chen Zhen vart skjuten då han upptäckte vem som mördat hans lärare i det japansk-ockuperade Shanghai. Sjutton år senare återvänder han. Chen infiltrerar den lokala maffian som samarbetar med japanerna. Chen klär ut sig till en maskerad kämpe under nattens inbrott för att strategiskt få tag på en lista över namn som den japanska armén vill se döda.

Fakta:
År: 2010
Regissör: Wai-keung Lau
Originaltitel: Jing mo fung wan: Chen Zhen
Alternativ titel:Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen
Ursprungsland: Hongkong, Kina
Längd: 01:45
Ingår i tema: Kampsport

Medverkande:
Donnie Yen
Qi Shu
Anthony Wong Chau-Sang
Yasuaki Kurata
Shawn Yue
Yazhou Yang
Ryu Kohata
Fler personer
Bilder:

Copyright Media Asia Distribution

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

Legenden om fruktans nävar...

Donnie Yen ('Hero') är Chen Zhen i denna tredje film som fortsätter Bruce Lees "Fruktans Nävar" från 1972 och Jet Lis "Fist of Legend" från 1994. I denna film så har Chen varit död i några år och slagit med fransmännen i första världskriget. Han kommer hem till Shanghai och infiltrerar den undervärlden. Hans uppdrag är att få tag på en lista av högt uppsatta Japanska generaler. För att sedan döda dem och visa sitt folk i Kina att de måste gå ihop mot ockupationen av Shanghai.

Donnie Yen är det ända kända ansiktet i filmen och det är mycket tvister hit och dit med hemliga möten alter ego och mycket häftiga fight scener. Yen och regissören Andrew Lau har verkligen gått tillbaka till Bruce Lee och hyllar honom med en Kato-liknande maskerad och ett en slutstrid som tagen från "Fruktans Nävar" fast med en egen unik och jävligt läcker stil.

Produktionen och designen på filmen är mycket färg glad fast det är den mest våta filmen hittills. Jag menar förstås att det regnar nästan i var enda utomhus scen. De antingen hade jävligt otur med vädret eller så var det meningen för att få in lite drama och Gudfadern-vibbar i filmen.

"Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen" är en av Donnie Yens bästa filmer hittills och han fortsätter starkt efter filmer som "SPL", "Ip Man" och "14 Blades" ser verkligen fram emot denna starka stjärna som fick sitt stora genombrott världen över i en roll i "Blade II". Se den om ni gillade "Fist of Legend" och Bruce Lee eller bara vill se en action rulle med bra story och sann känsla och respekt för legender.

story: 3+
skådespelare: 4+
regi: 4

helet: 3+

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 22844
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Fist of Legend (1994)