En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Levande mål

Thriller:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(4 betyg)
Sätt ditt betyg:

Levande mål Köp filmen på Discshop
Thriller:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(4 betyg)

Handling: I två till synes separata händelseförlopp avslöjar den föråldrade skräckfilmsstjärnan Orlok att han ska dra sig tillbaka, samtidigt som en skenbart medelmåttig ung man bygger upp en imponerande vapenarsenal. Tempot accelererar när O’Kelly förvandlas till en kallblodig krypskytt och dyker upp vid den drive-in-biograf där Orlok kommer att göra sitt sista framträdande.

Fakta:
År: 1968
Regissör: Peter Bogdanovich
Originaltitel: Targets
Alternativ titel:Before I Die
Ursprungsland: USA
Längd: 01:30
Medverkande:
Tim O'Kelly
Boris Karloff
Arthur Peterson
Monte Landis
Nancy Hsueh
Peter Bogdanovich
James Brown
Fler personer

Senaste recensionerna

Czechflash
gav betyget:

En lite bortglömd, men väldigt viktig film. Läste någonstans att detta var filmen som startade New Hollywood eran, eller iaf bland de första. En lågbudgetfilm, men gjord på ett starkt sätt.

Xenomorph
gav betyget:

Extremt välgjord för att vara en b-film producerad av Roger Corman. Den här filmen finns endast för att Boris Karloff var skyldig Roger Corman två dagars arbete, så Corman lät regidebutanten Bogdanovic göra en film som förutom nya inspelade scener också skulle bestå av klipp från den inte helt lyckade The Terror med just Karloff och Jack Nicholson.

För att återgå till den här filmen ligger den långt över allting som Corman tidigare regisserat och producerat kvalitétsmässigt. Underhållsmässigt så är Little Shop of Horrors roligare att se.

Skådespelarinsatserna är denna filmens största fel. Bogdanovic är inte alls bra i sin roll och Karloff imponerar inte heller på mig. Detta är dock en film där bra skådespelare inte krävs.

Riktigt bra film, trots mediokra skådespelarinsatser.

NHL
gav betyget:

En klassiker av Bogdanovich som själv gör en inte alltför imponerande insats som skådis i sin lilla roll. Den gamle Karloff däremot är hur skön som helst, särskilt när han driver med sig själv (när han rycker till framför spegeln då han ser sin spegelbild). Man bjuds på ett par riktigt bra scener med den skjutgalne "Bobby".

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7166
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: