En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Lion

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,9
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,9
(9 betyg)

Handling: Femårige Saroo bor i norra Indien och är en ovanligt vaken liten kille. Hans högsta dröm är att växa upp och kunna göra allt det som hans äldre bror kan. Efter att av misstag ha hamnat på ett tåg och somnat vaknar han upp ensam och förvirrad hundratals mil hemifrån. Ingen förstår vad hans säger, ingen verkar vilja hjälpa honom och han tvingas en tid att leva som gatubarn i ett inte helt ofarligt Calcutta. Saroo hamnar till slut på ett barnhem varifrån man försöker finna hans familj utan resultat och han blir så småningom adopterad av en australiensisk familj som ger honom all den kärlek och omsorg han så länge saknat.

För att inte såra sina adoptivföräldrars känslor nämner Saroo sällan sitt tidigare liv och begraver sitt hopp om att någonsin återförenas med sin riktiga familj. När en studiekamrat många år senare föreslår att han ska försöka hitta sin hemby med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé, men tanken är svindlande och han gör sin första sökning med hjälp av de fragmentariska minnesbilder han kvar.

Fakta:
År: 2016
Regissör: Garth Davis
Originaltitel: Lion
Alternativ titel:A Long Way Home
Ursprungsland: USA, Storbritannien, Australien
Längd: 02:00
Medverkande:
Dev Patel
Rooney Mara
Nicole Kidman
David Wenham
Nawazuddin Siddiqui
Aditya Roy Kapoor
Eamon Farren
Pallavi Sharda
Fler personer

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

-4
Åh, vilken berörande film, denna sannbaserade indisk-australiensiska samproduktion. Vilken tragisk händelse. Visste ni att varje år i Indien så försvinner 80 000 barn? Detta är historien om ett av dem. Vilka förlösande och lyckliga tårar som väller ut i slutet.
Filmen röstades av Metro sommaren 2018 fram som den bästa filmen i historien av 100 filmer.

Mer fakta:
Biopremiär: 2016-12-25
Filmpunkten-id: 27446
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: