En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Love, Simon

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(3 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(3 betyg)

Handling: Alla förtjänar en riktigt bra kärlekshistoria. Men för Simon är det lite mer komplicerat. Ingen vet att han är gay och han har heller ingen aning om vem det är som han har blivit kär i på nätet – bara att det är någon som går i hans egen skola. Att reda ut dessa frågor visar sig vara både roligt, läskigt men också livsomvälvande.

Fakta:
År: 2018
Regissör: Greg Berlanti
Originaltitel: Love, Simon
Ursprungsland: USA
Ingår i tema: Homo/Bi/Trans

Medverkande:
Nick Robinson
Josh Duhamel
Jennifer Garner
Alexandra Shipp
Talitha Eliana Bateman
Keiynan Lonsdale
Katherine Langford
Mackenzie Lintz
Miles Heizer
Logan Miller
Tony Hale
Fler personer

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

En aktuell debat blir rom-teen-com!

Simon Spear (som betyder ha som ser och hans som lyssnar) bor med sin liberala familj och tre bästa vänner som har carpool varje dag till skolan. Men de senaste åren har Simon haft en hemlighet som tryckt yundan hans förmåga att vara ärlig med sina vänner. Han är gay, som han är livrädd att berätta för sin familj och sina vänner. Allt vänds dock på en posetiv spets då på skolan officiella chat. En person vid alias Blue går ut med nyheten att han själv är gay och har svår att leva med det. Simon tar kontakt med honom under eget alias och under månader har de båda en email kontakt. Men allt förändras när dessa mail hamnar i fel händer och Simons liv förändras och rassar ned omkring honom då han försöker leva sitt liv med hemligheten som är på gränsen att bli avslöjad om Simon inte gör som beordrad.

Ett mycket aktuellt tema uppdagas i en rom-teen-com, en klar film som inriktar sig på ungdomar i åldrarna 14-18 år för att uppdaga stressen och räddslan att komma ut som öppet homosexuell och riskera att bli utesluten från familj och vänner. Även i dagens någorlunda toleranta samhälle så finns det alltid en risk att familj splittras på grund av detta. Eller att vänner själv skiljes åt för att man inte var den de trodde att man var.

Filmen har några roliga stunder, lite pinsamma stunder, huvudrollen görs bra i det faktum att det skall vara en person som känns utanför och har något att berätta men inte vågar. Dock har den komiska timingen vbrister och det faller lätrt på att det blir krynchat när humor skall in i ett drama som kunde varit bättre om humorn hade varit mer i baksättet och inte allt för påträngande.

story: 3+
skådespelare: 3+
regi: 3

helhet: 3

Mer fakta:
Biopremiär: 2018-03-16
Filmpunkten-id: 27903
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: