En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Man on Wire

Dokumentär:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Man on Wire Köp filmen på Discshop
Dokumentär:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(9 betyg)

Handling: Den 7 augusti 1974 klev en ung fransman vid namn Philippe Petit ut på en lina olagligt spänd mellan World Trade Centers två torn i New York. Dessa byggnader var vid den tiden världens högsta. Efter att ha gungat på linan i nästan en timme arresterades han och togs in för en psykologisk undersökning, fördes till häkte och släpptes därefter. Det här är historien om den mannen.

Fakta:
År: 2008
Regissör: James Marsh
Originaltitel: Man on Wire
Ursprungsland: Storbritannien, USA
Längd: 01:34, 01:30 (festivallängd)
Medverkande:

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

En 4a: i sin genre dokumentärfilm, om den kanske galnaste av idèer, skickligt berättad och med lite draghjälp av de två tornens senare öde fångar den mitt intresse trots att jag egentligen inte är ett ett dugg intresserad...

mysgrabben
gav betyget:

Underhållande och bra dokumentär.

Nefern
gav betyget:

En halvtimmes dokumentär hade räckt för att sätta mig in i det fantastiska att gå på lina mellan stora byggnader; jag tyckte också att de täckte vad som behövde sägas redan under den första halvtimmen. Följande timme lades på att presentera den i mina ögon osympatiske lingångaren mer ingående och beskriva hur oerhört busiga de var i sin kupp. Utdragna scener på bröstkorg och himmel. Tråkigt och irriterande snarare än vackert, tycker jag.

movie-king
gav betyget:

fan va underbar film!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 20276
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: