En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Metropia

Science Fiction:
Thriller:
Fantasy:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,5
(17 betyg)
Sätt ditt betyg:

Metropia Köp filmen på Discshop
Science Fiction:
Thriller:
Fantasy:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,5
(17 betyg)

Handling: Filmen utspelar sig under ett dygn i ett Europa i en nära framtid – 2024. Oljan är i princip slut. Kontinentens 49 olika tunnelbanenät har byggs samman till ett. Det kontrolleras av TREXX, som ägs av Europas mäktigaste man, Ivan Bahn. Roger från Farsta undviker tunnelbana. Han tycker det är obehagligt och att han hör en röst i tunnelbanan. Han väljer att cykla i ur och skur. Men en dag har någon förstört hans cykel. Han tvingas ta tunnelbanan. Där ser hans sin drömtjej Nina. Det blir en resa under Europa. Roger kommer makten på spåret och inser att hans liv styrs i minsta detalj. Han försöker bli fri, för det behöver han hjälp av Nina, eller är det så att hon behöver honom.

Fakta:
År: 2009
Regissör: Tarik Saleh
Originaltitel: Metropia
Ursprungsland: Sverige, Norge, Danmark, Finland
Längd: 01:26
Medverkande:
Vincent Gallo
Juliette Lewis
Udo Kier
Stellan Skarsgård
Alexander Skarsgård
Sofia Helin
Shanti Roney
Fares Fares
Magnus Skogsberg
Fler personer
Bilder:

Copyright Sandrew Metronome
Fler bilder

Senaste recensionerna

teddybjorn_tjej
gav betyget:

En bra film! Lite ovan vid det filmtekniska med hur människorna såg ut och så!

Borr
gav betyget:

Jag tycker det är lite synd att filmen bara är på engelska. Hade gärna hört det språk som talas på den plats de befinner sig på i filmen. Man reser ju runt ganska mycket.
Animeringen är inte den bästa, men jag tycker att den var ganska snygg ändå. Framifrån var huvudpersonen rätt så lik Magnus Betnér.
Handlingen kunde man jobbat mer på och kanske fått in lite mer action i filmen.

Nikita
gav betyget:

Flera verkar tycka att handlingen är i tunnaste laget, och det kan jag väl kanske hålla med om, eller i alla fall att den är lite tunn.
Men jag tycker ändå att filmen är sevärd; skaparna måste ha lagt ner mycket möda och energi på animeringen/renderingen, och själva temat tilltalar mej också.

lindajjj
gav betyget:

Oj vilken besvikelse! Snacka om att slarva bort bra idé och spännande animation. Observera: de som säger att animationen är fantastisk vet inte vad ordet betyder. Det är snarare renderingen som är fantastisk... Lipsynken är hemsk, enormt störande. Töntig dialog, och framför allt: enormt långtråkigt.

Emiam
gav betyget:

En -3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Tagline: Someone is listening to your thoughts

...

Trivia: Miljöer i filmen är faktiskt hämtade från riktiga Farsta och T-centralens blåa linje i Stockholm. / Tydligen så baseras filmens huvudperson Roger på en riktig persons liv från Farsta i södra Stockholm.

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-11-27
Filmpunkten-id: 22190
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: