En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Miller's Crossing

Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(19 betyg)
Sätt ditt betyg:

Miller's Crossing Köp filmen på Discshop
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(19 betyg)

Handling: Gangsterbossen Johnny Caspar har ett problem. Problemet heter Bernie och kan inte elimineras eftersom stadens politiske pamp är kär i hans syster.

Fakta:
År: 1990
Regissör: Joel Coen
Originaltitel: Miller's Crossing
Ursprungsland: USA
Längd: 01:55
Ingår i tema: Maffia/Gangsters

Medverkande:
John Turturro
Gabriel Byrne
Marcia Gay Harden
Jon Polito
J.E. Freeman
Albert Finney
Mike Starr
Al Mancini
Richard Woods
Thomas Toner
Steve Buscemi
Mario Todisco
Olek Krupa
Michael Jeter
Lanny Flaherty
Fler personer

Senaste recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en av bröderna Coens tidigare filmer och redan här visar de prov på bra drama med svart subtil humor. Härliga karaktärer och snygg filmning bidrar till en mörk kuslig stämning. John Turturro är som alltid oerhört skicklig och bjuder med enkla medel på många skratt. Huvudkaraktärens motiv får jag dock aldrig riktigt grepp på och det är nog den vagheten som gör att betyget stannar på en trea.

Hilts
gav betyget:

Snygg pastich på gangsterfilmer. Denna rulle är ibland något invecklad, men ändå underhållande och välgjord. Turturro är skön.

MNA
gav betyget:

mkt snygg. inget märkvärdigt i övrigt. modern version av gamla svartvita gangsterrullar (som också finns i mängder). Kräver dock full koncentration för att hänga med i alla svängar fram och tillbaks i storyn.

aud
gav betyget:

hade blivit hur bra som helst, om de bara ökat på tempot. jag har inget emot långsamma filmer (lost in translation är min favvo), men det passar inte denna film.

svartkomikern
gav betyget:

snygg och detaljerad film som är för invecklad för sitt eget bästa, även lite för lång. dem kunde ju ha lagt in 1 touch av svart humor i denna iställe för allt inveckel.

NHL
gav betyget:

Inte alls dålig, men inte heller så bra som många vill göra gällande. Tycker den var lite seg, men kanske gör man en omvärdering av den när man ser om den.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 5376
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: