En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Palme

Dokumentär:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(8 betyg)
Sätt ditt betyg:

Palme Köp filmen på Discshop
Dokumentär:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(8 betyg)

Handling: Den 28 februari 1986 sköts Olof Palme ihjäl på öppen gata i Stockholm. Mordet har i decennier överskuggat bilden av personen. Nu kommer filmen om Palme. En berättelse om en människa, en politiker och hans tid. Om en man som förändrade historien.

Olof Palme liknar ingen annan svensk politiker, varken före eller efter honom. Han var överklasspojken som skapade världens mest jämlika land. Demokraten som fick USA att ta hem sin ambassadör i Stockholm. Älskad och hatad. Alla hade en åsikt om Palme.

För första gången medverkar hela familjen Palme i en film. De berättar om hur det var att leva med Sveriges mest kända politiker. Hur det påverkade livet. Hur hatet drabbade även barnen. Om politikern Palme berättar politiska motståndare, statsmän och partikollegor.

Fakta:
År: 2012
Regissör: Maud Nycander Kristina Lindström
Originaltitel: Palme
Ursprungsland: Sverige
Medverkande:
Bilder:

Copyright Scanbox
Fler bilder

Senaste recensionerna

Zebulon
gav betyget:

En bra dokumentär. Tyvärr saknas ledare av hans typ här i Sverige numera som vågar säga ifrån när fel begås som tex mot usa o vietnamkriget o mot sovjet vid ockupationen av tjeckoslovakien. nu e de för mycket mesande eller som bildt som ger ut uppgifter till usa.

Mer fakta:
Biopremiär: 2012-09-14
Filmpunkten-id: 24665
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: