En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Panik i gangstervärlden

Kriminal:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,9
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Panik i gangstervärlden Köp filmen på Discshop
Kriminal:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,9
(7 betyg)

Handling: Historien om gangstern Rocky Sullivan, som kommer ut från fängelset och lär upp ett gäng småtjuvar, samtidigt som han återförenas med sin barndomsvän, numera präst, samt försöker få ut sin andel av en gammal kupp.

Fakta:
År: 1938
Regissör: Michael Curtiz
Originaltitel: Angels With Dirty Faces
Ursprungsland: USA
Längd: 01:37
Ingår i tema: Maffia/Gangsters

Medverkande:
Humphrey Bogart
Pat O'Brien
Ann Sheridan
James Cagney
George Bancroft

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Under 30-talet i USA gjordes många oförglömliga gangster-rullar. Te.x Scarface, Little Ceasar, Public Enemy och Panik i gangstervärlden, som är en väldigt gedigen och välgjord produktion. James Cagney är magnifik. Hans kroppspråk är väldigt effektivt, som Czechflash nämner.

Czechflash
gav betyget:

Mycket bra skådespeleri av främst James Cagney som var en av de allra främsta skådespelarna genom tiderna. Små detaljer som axelryckningar och vridningar av huvudet gör att han tillför något extra till sin karaktär. Bogart är bra i sin lilla roll och filmen har egentligen inga svackor. Gillade inte riktigt slutet som blev för övertydligt i onödan, men det drar inte ner betyget.

Klassisk gangsterfilm med en av de bästa i huvudrollen.

DuskBringer
gav betyget:

Detta är en gammal gangsterfilm med huvudfokus på två barndomsvänner som hamnar på varsin sida av lagen. I mitt tycke var den inte mer än en dussinfilm med svala rollprestationer och en Humphrey Bogart som ges för lite utrymme. Den har förvånansvärt hög "rating" på Imdb, vilket jag inte riktigt kan förstå. Jag sa "inte riktigt" för jag tycker inte att det här är en skitfilm. Slutet är faktiskt ganska bra och betyget pendlar mellan två och tre. Och som den godmodige herre jag är så avrundar jag alltid uppåt.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 12208
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: