En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Polarexpressen

Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(77 betyg)
Sätt ditt betyg:

Polarexpressen Köp filmen på Discshop
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(77 betyg)

Handling: En liten pojke börjar tvivla på jultomtens existens. På självaste julafton åker han med ett mystiskt tåg med destination Nordpolen, med förhoppning om att där träffa jultomten. Resan för honom genom ett förtrollande landskap och ger honom och de andra barnen på tåget ett minnesvärt äventyr.

Fakta:
År: 2004
Regissör: Robert Zemeckis
Originaltitel: The Polar Express
Ursprungsland: USA
Längd: 01:39
Ingår i tema: Jul

Tåg

Medverkande:
Tom Hanks
Chris Coppola
Michael Jeter
Peter Scolari
Nona M. Gaye
Dylan Cash

Mest populära recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en animerad julfilm från Robert Zemeckis som tidigare bl.a. har regisserat Forrest Gump. Han lyckas skapa den där magiska känslan även om karaktärerna blir stereotypa – vilket man på något sätt har överseende med när det handlar om julfilm. Sedan tycker jag inte riktigt om datoranimeringen som gör karaktärerna ännu mer opersonliga. Själva julkänslan är det dock inget fel på – musiken, miljöerna och värmen som filmen levererar gör att det blir en stadig trea i betyg.

filmernas härskare
gav betyget:

Snacka om en riktigt pinsam usel film!
Robert Zemeckis och Tom Hanks var dumma i huvudet då dessa valde att arbeta på en sådan smörja.

Historien om pojken som får hänga med i en åktur till tomtens värld kan ha varit en riktig god idé, men här framförs det dåligt. Här framförs det som om presenter och glitter som spelar stor roll och att det är lag på att tro på tomten.

Det hela blir som en enda stor och fet propaganda för stackars barn. Det är nästan som en stor tomte-diktatur.
"Tro på Tomten! Tro på tomten" är diktaturens ord och är filmens egentliga budskap.

Bygger troligtvis på en idé från några föräldrar som upptäcktes av sin barn då de själva lade in presenter under granen och inte jultomten.

Kanske tog jag i, men det var så jag kände. Låt inte julen förstöras med skräp som denna bara...

Senaste recensionerna

Mov3
gav betyget:

Den perfekta julfilmen!! Fick en sån julstämning. Perfekt fantasifilm för barnen också..

Dront25
gav betyget:

Konstigt rolig och skum film. Jag tyckte det var rolig mest för att det hända masa otroliga och konstiga saker hela tiden. Mysig julfilm!

mysgrabben
gav betyget:

Inte alls lika bra som jag trodde den skulle vara. Visst va den snygg gjord men den har en störande handling och störande karaktärer. Julmysig men alldeles för tunn handling.

Borr
gav betyget:

Denna var riktigt julig, mysig och skapar rätt bra julstämning. Kanske ingen komedi, men den är ändå rätt så kul på nåt sätt.

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Taglines: Journey Beyond Your Imagination / This Holiday Season... Believe. / Take the journey in IMAX 3D!

Detta är en liten fin familjefilm med mycket häftiga specialeffekter. Faktum är att hela filmen är en specialeffekt (läs den sista halvan av Trivian)!
Handlingsmässigt kan jag ha en del att tycka om, men manuset glöms i stort sett bort av all magisk och kreativ digital skaparglädje.
Tom Hanks är bra som rösten till hela sex karaktärer (Hero Boy, Father, Conductor, Hobo, Scrooge & Santa Claus).
Detta hamnar i DVD-samlingen. Filmen vill och kan man se om utan problem. En mysig sådan som passar utmärkt till julhelgen eller som söndagsmatinéfilm. Inget mästerverk, men väl sevärd, särskilt för kanske lite, lite äldre barnen!

Trivia: The visuals for North Pole City are based on the architecture of the Pullman plant (the company that made railroad cars) in Chicago, IL, near the childhood home of Robert Zemeckis in the Roseland neighborhood. The clock tower that Santa comes out of is based on the Pullman factory clock tower and many of the other buildings are based on Pullman's unique architecture. / This was the first mainstream film to be simultaneously released as a 3D IMAX presentation. / Listed in the Guiness Book of World Records 2006 as the "first all-digital capture" film, where all acted parts were done in digital capture. / It is the first movie to use the Imagemotion technology.

a_queer_star
gav betyget:

Riktigt mysig jul saga, som kan uppskattas av både barn och vuxna. Man blev glad av att se den, så mycket fin julstämning. Får en stark 4:a

Skumbjörn
gav betyget:

en gullig lite julsaga som borde vara tradition att kolla på dagen innan julafton :)

Mer fakta:
Biopremiär: 2004-12-10
Filmpunkten-id: 5899
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: