En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Reservation Road

Drama:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(17 betyg)
Sätt ditt betyg:

Reservation Road Köp filmen på Discshop
Drama:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(17 betyg)

Handling: Dramat kretsar kring två fäder vars familjer och liv tragiskt förändras i samband med ett barns död. I efterspelet reagerar Ethan och Dwight på sätt de inte hade förväntat sig samtidigt som deras familjer försöker bearbeta händelsen.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Terry George
Originaltitel: Reservation Road
Ursprungsland: USA
Längd: 01:42
Medverkande:
Joaquin Phoenix
Mark Ruffalo
Jennifer Connelly
Mira Sorvino
Elle Fanning
Antoni Corone
John Rothman
Linda Dano
Gary Kohn
David Anzuelo
Fler personer
Bilder:

Copyright Scanbox

Senaste recensionerna

tessan81
gav betyget:

En fruktansvärd historia om Ethan och Grace som förlorar sin 10-årige son; han blir påkörd av en bil och föraren smiter. Olyckan skildras brutalt och hjärtslitande. Scenen där Ethan, Grace och dottern Emma lämnar olycksplatsen är outhärdlig att se.

Joaquin Phoenix är den som lyfter "Reservation Road" när filmen balanserar mellan dramatiken i att förlora ett barn och den spännande (?) jakten på föraren i bilen. Dock kan inte en ensam skådespelare bära en hel film och "Reservation Road" håller inte ihop sina ambitioner. Filmen är som bäst i skildringen av sorgen, men man har inte litat på att det är tillräckligt och tyvärr brister det och ger ett något spretigt resultat.

svartkomikern
gav betyget:

Mark Ruffalos skådespelande imponerar i denna för övrigt välspelade film

Shining_pearl_
gav betyget:

En mycket intressant,spännande och gripande film. Stör mig dock lite på slutet- hade gärna velat få det lite mer utvecklat. Svag fyra.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är ett välspelat drama av Terry George som tidigare har regisserat mästerverket Hotell Rwanda. Reservation Road kretsar kring en smitningsolycka och blir därför tämligen gripande, även om upplägget är långt ifrån originellt. Står lite och stampar på samma fläck filmen igenom och det är tråkigt att de inte lyckas med en mer originell upplösning för slutet är verkligen tamt. Överlag är det här ändå en bra film som är klart sevärd om man gillar dramagenren.

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-04-11
Filmpunkten-id: 15590
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: