En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Sahara

Äventyr:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,9
(77 betyg)
Sätt ditt betyg:

Sahara Köp filmen på Discshop
Äventyr:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,9
(77 betyg)

Handling: "Sahara" är filmen om Clive Cusslers episka romanhjälte Dirk Pitt. Denne äventyrare har beskrivits som en kombination av James Bond och Jacques Cousteau med inslag av Humphrey Bogart.

I sin jakt på Nilens skatt hamnar Pitt mitt i en komplott då han räddar livet på en ung vacker forskare. Hon håller på att undersöka ursprunget till ett mystiskt virus som sprider sig som en löpeld över Nordafrika. Pitt måste nu finna källan till viruset för att förhindra en världskatastrof. Spåren leder Pitt till högt uppsatta män som är villiga att göra allt för att hindra honom.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Breck Eisner
Originaltitel: Sahara
Ursprungsland: USA, Spanien
Längd: 02:07
Medverkande:
Matthew McConaughey
Steve Zahn
Penélope Cruz
Lambert Wilson
Glynn Turman
Delroy Lindo
William H. Macy
Dayna Cussler
Clint Dyer
Lennie James
Patrick Malahide
Nathan Osgood
Fler personer

Senaste recensionerna

Gemma68
gav betyget:

Fimen är bra men boken är mycket bättre.

Milla86
gav betyget:

En spännande actionfilm som faktiskt höll mig fängslad ända in i det sista. Vi slipper se utdragna slagsmålsscener och larvigt kärleksdravel. I stället är det mycket skjutvapen och biljakter.

De hinner till och med få med några roliga repliker emellanåt, vilket gör filmen ganska lättsam.

Jag vet inte om legenden har någon grund i verkligheten, men den följer filmen som en röd tråd. Något overkligt blir det när Dirk och hans kompis "seglar" över sanddynerna med ett störtat flygplan. Annars är filmen helt klart sevärd.

freddyvonmetal
gav betyget:

en sån film man ser en gång aldrig mer.tråkigt men lite kul på sina håll men förutsebart till max

medel 2

Emiam
gav betyget:

En -2 som film, men en 2 i sin egen genre & som underhållning!

Taglines: Dirk Pitt. Adventure has a new name. / Adventure has a new destination.

Nja, detta är en film som är sämre än väntat, dock ett utmärkt strötittardrag en regnig/snöig söndagseftermiddag. Boken är nog mycket bättre.
Manuset - hallå? Vart tog ett bra sådant vägen?
Helylleaction till all ära med lite kul repliker inslängda via Zahn, men detta är ingen utmaning för McConaughey även om han verkligen ville spela rollen (uppsökte Cussler för att få godkännande). Det räcker heller inte med att låta snygga Cruz vara med för att rädda filmen. Bäst är Cruz dock tillsammans med H. Macy.
Intetsägande foto och musik som inte tillför ngt nytt.
Denna hamnar inte i DVD-samlingen. Detta kan man se om en gång till max, men d e knappt så att man vill. Overklig och osannolik med mängder av ologiska handlingar som retar mej. Mest imponerande och spännande var filmen i början där under amerikanska inbördeskriget (!).

Trivia: The ship used to portray the Martha Ann was one of the vessels 'Bob Ballard (I)' used to find the Titanic. It has since been dismantled and sold for scrap. / The interior of Massarde's toxic waste disposal plant was the factory in Britain where the jet engines for the Concorde were tested. / An actual full-scale model of the Texas was built for the film. After the 1865 sequence was filmed, it was dismantled and reassembled in Morocco.

AniloraK
gav betyget:

Väldigt spännande och grymt underhållanden! men skådisarna kunde ju ha varit bättre..-de drog ner betyget. Dock en svag 4.

a_queer_star
gav betyget:

Riktigt bra film. Spänande och rolig. Stark 4:a

Natta or Tattis
gav betyget:

Jag tyckte att den var väldigt bra och mer orkar jag inte säga.

Mer fakta:
Biopremiär: 2005-07-06
Filmpunkten-id: 7388
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: