En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Solstorm

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,3
(61 betyg)
Sätt ditt betyg:

Solstorm Köp filmen på Discshop
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,3
(61 betyg)

Handling: I hjärtat av Kirunas andlöst vackra vinterlandskap mördas frikyrkopastorn Viktor Strandgård. Han ligger på rygg i Kraftkälla Kyrka och ser norrskenet genom de enorma takfönstren medan hans liv tynar bort.

Rebecka Martinsson, en ung ensamstående advokat i Stockholm, får ett telefonsamtal från sin barndomsvän Sanna. Hon har just funnit sin bror brutalt ritualmördad i kyrkan och vädjar om Rebeckas hjälp. Motvilligt återvänder Rebecka till sin barndomsstad och sina traumatiska minnen av suggestiv åtrå och beundran för frikyrkans karismatiska ledare som hon med stor möda gjort sig fri ifrån.

Rebecka dyker djupare in i mordmysteriet och det leder henne mot en blodig upplösning. Skuld och hot faller tunga över Kiruna i takt med snön och mörkret.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Leif Lindblom
Originaltitel: Solstorm
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:43
Medverkande:
Izabella Scorupco
Mikael Persbrandt
Jakob Eklund
Krister Henriksson
Suzanne Reuter
Bilder:

Copyright Sandrew Metronome
Fler bilder


Mest populära recensionen

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är ett förvånansvärt dåligt drama med religiösa inslag trots stora namn som Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt. Liknar i sitt upplägg alldeles för mycket de vanliga svenska polisfilmerna, fastän storyn har potential att bli något speciellt. Men det slarvas alltså bort med taskigt manus, halvdana skådespelarinsatser och ointressanta karaktärer. Ett litet plus för miljöerna dock som känns aningen nya för svensk film.

Senaste recensionerna

Emma84
gav betyget:

Helt okej svensk film!

Yasmin
gav betyget:

Lite seg då och då, men mot slutet blev den lite bättre.

Hilts
gav betyget:

Medioker kriminalare utan någon direkt nerv. Lite småspännande här och var. Vintermiljön passade bra för scenariot. Stark tvåa!

Filmälskarn
gav betyget:

Nja, den här va inget vidare bra...

e_mange
gav betyget:

Mycket bra film. är själv uppvuxen i en frikyrkoförsamling och upplever mycket i den här filmen rätt så läskigt, men oxå bra. de har fått till kännslan bra i kyrkan och det är snygga åkningar i naturen.

Noisome
gav betyget:

En väldigt bra svensk film. Oftast när jag ser svenska filmer blir det komedier, men denna kan jag tänka mig att se om. Den var spännande rakt igenom och man kunde inte direkt lista ut vem/vad som stod bakom. Mycket bra skådisar dessutom. Starkt religiösa människor är enligt mig naturligt lite läskiga, därför satt jag som på nålar.

Helle85
gav betyget:

Bra o spännande film tyckte dock att boken var bättre

Mer fakta:
Biopremiär: 2007-11-02
Filmpunkten-id: 17222
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: